ارزیابی کارکردهای برنامه های تشویقی دولت بر عملکرد صادرات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 10، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-10-19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب شهبازی

استادیار دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی، همدان

بابک شکیبانیا

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت

اکرم عباسی فر

کارشناس دفتر برنامه ریزهای اقتصادی، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، تهران

چکیده

عملکرد صادراتی، برنامه های تشویقی دولت، صادرات مصالح ساختمانی ایرانبا وجودبرخورداریاز ظرفیت هایبالای صادراتی،سهمکمیازبازارهایبین المللی رادر اختیارداردوبا وجود روند صعودی آناززمانتدوین برنامهسومتوسعه، همچنان فاصله زیادی با شرایطمطلوبدارد. با توجه به اهمیت نقش توسعه صادرات غیرنفتی، سیاست تشویقصادرات و راه های اثربخش تر کردن آن بهعنوانیکیازراهبردهایاصلیدرراستایسیاست کلانرشد اقتصادی کشور همواره مورد توجه بوده است. در این مطالعه نیز با هدف بررسی اثر برنامه هایتوسعهصادرات ایران بر عملکردصادراتی، عملکرد صادرکنندگان مصالح ساختمانی با تاکید بر اثر برنامه های تشویقی صادرات مورد ارزیابی قرار گرفت. به همین منظور، 38 شرکت نمونه برگزیده در سال 1393 در زمینه صادرات مصالح ساختمانی به عنوان جامعه آماری، انتخاب شدند. داده های مورد نیاز به روش پرسشنامه ای، جمع آوری و از طریق معادلات ساختاری با استفاده از دو نرم افزار SPSS و LISREL تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که متغیرهای ادراک مدیر از بازار صادرات ، دانش صادراتی ، استراتژی صادراتی و بکارگیری مشوق های صادراتی حدود 71 درصد از متغیر عملکرد صادراتی این شرکت ها را تبیین می کنند که با توجه به ضرایب بدست آمده اثر استراتژی صادراتی بر افزایش عملکرد صادراتی بیشتر از سایر متغیرها است. همچنین افزایش یک درصدی برنامه های تشویقی دولت می تواند ضمن افزایش به ترتیب 33/0 و 51/0 درصدی درک مدیران شرکت ها از بازار صادارات و دانش صادراتی آن ها، بر تعهد صادراتی ، 29/0، بر استراتژی صادرات ، 22/0 و بر عملکرد صادراتی 29/0 درصد موثر باشد.

کلیدواژه ها

عملکرد صادراتی, برنامه های تشویقی دولت, صادرات مصالح ساختمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.