تحلیل و تدوین استراتژی حاصل از ماتریس SWOT با استفاده از تئوری فازی و فرآیند تحلیل شبکه ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع در عصر نوین
  • کد COI اختصاصی: IEMCONF02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه براری نیا

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

چکیده

اهداف: در سال های اخیر برنامه ریزی استراتژیک نظر بسیاری از مدیران سازمان ها را به خود جلب نموده است. یکی از تکنیک های مورد استفاده در مرحله برنامه ریزی استراتژی، ماتریس سوات می باشد تمامی عوامل (فرصت ها، تهدیدها ، نقاط قوت و نقاط ضعف) به دقت در ماتریس سوات بررسی می گردند، اما این تکنیک نمی تواند اهمیت این عوامل را نسبت به یکدیگر تعیین نماید. گرچه تکنیک این نقص را رفع می نماید اما وجود وابستگی میان عوامل را در نظر نمی گیرد.روش: بنابراین فرآیند تحلیل سلسله مراتبی با فرض وجود وابستگی میان عوامل به کار گرفته شده است. همچنین سوات شکلی از ماتریس است که با توجه به اینکه نمی توان اعداد قطعی را در مقایسات میان عوامل، زیرعوامل وگزینه ها در نظر گرفت، می بایست از تئوری فازی بدین منظور استفاده گردد. در این مقاله یک روش، که ترکیب فرایند تحلیل ماتریس سوات و تئوری فازی می باشد، ارائه شده است.نتیجه: به طوری که این روش با در نظر گرفتن ارتباط متقابل بین عوامل شبکه ها ، استراتژی های مختلف را ارزیابی نموده و در نهایت بهترین استراتژی انتخاب می گردد

کلیدواژه ها

ارزیابی استراتژی; ماتریس سوات; تئوری فازی; تحلیل شبکه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.