تشخیص خطای شکستگی میله های روتور موتورهای القایی روتور قفسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICIRES03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رجائی

دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی مشهد

چکیده

امروزه، به دلیل کاربرد روزافزون موتورهای القایی در صنایع سنگین، شکستگی میله های روتور موتورهای قفسی مشکل اساسی است که گریبان گیر صنایع بوده، به ویژه آنکه این موتورها در سطح وسیعی در صنایع سنگین مورد استفاده قرار میگیرند. در اثر شکستگی میله های روتور، لرزش های شدیدی به موتور اعمال می شود که باعث شکستگی بیشتر میله ها شده و تا حد زیادی از گشتاور مفید موتور می کاهد و در نتیجه کاهش بازده موتور را موجب می شود .جریان های بالایی در اثر شکستگی میله روتور از سیم پیچ های استاتور در زمان راه اندازی عبور می کند که در کوتاه مدت باعث سوختن سیم پیچ های استاتور می شود. در زمان راه اندازی موتور، در محل شکستگی ها جرقه هایی ایجاد می شود که سبب ایجاد نویز الکترومغناطیسی در فضا می شود .همچنین در اثر این جرقه ها، گرمای زیادی در محل شکستگی تولید شده که ذوب شدن میله های روتور و یا سایر قسمت های روتور و ریزش آنها بر روی سیم پیچ های استاتور را موجب می شود. بنابراین باید موتور معیوب را تعمیر نمود. که علاوه بر هزینه بالا، تعمیر آن زمانبر نیز می باشد. با این مقدمه، تشخیص به موقع عیب ضرورت پیدا می کند. چرا که موجب کاهش هزینه های تعمیر و زمان تعمیر می شود .در این مقاله به بررسی برخی روش هایی که جهت تشخیص این خطا بکار می رود اشاره می شود

کلیدواژه ها

موتور القایی، تشخیص خطا، شکستگی میله روتور، روتور قفسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.