ارائه رویکرد دو مرحله ای در انتخاب ربات پرنده چهارپره جهت حمل کالا مبتنی بر شبیه سازی پرواز و تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد با تاکید بر بازاریابی منطقه ای و جهانی
  • کد COI اختصاصی: ACONF04_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی داری پور

گروه هوافضا، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمدعلی امیری آتشگاه

دانشیار گروه هوافضا، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

ویژگی های فراوان ربات های پرنده چندپره از جمله توانایی پرواز به صورت ایستا، مانورپذیری بالا و مکانیک ساده موجب شده است تا کاربرد این پرنده ها به شدت در حال توسعه باشد. تا جایی که علاوه بر گاربردهای نظامی و عمومی حتی برای سرگرمی و عکاسی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. از سوی دیگر رشد و توسعه خرید و فروش اینترنتی و نیز تلاش برای ایجاد روش های سریع و ارزان برای حمل و تحویل کالاها و مرسولات موجب نگاه ویژه ای به ربات های پرنده چندپره برای انجام چنین ماموریت هایی شده است. بسیاری از شرکت هایی که می توانند چنین سامانه ای را به کار گیرند از تخصص لازم برای طراحی و یا انتخاب ربات مناسب برای انجام ماموریت مورد نظرشان، برخوردار نیستند. همچنین با وجود دسترسی به مدل های متعدد این ربات ها در بازار و دانشگاه ها، طراحی منحصر به فرد ریات پرنده برای هر کاربر لزوما کار به صرفه ای نخواهد بود و لذا در این پژوهش سعی شده است تا ابزاری دو مرحله ای ارائه گردد که بر اساس معیارهای کاربران اقدام به پیشنهاد یک یا چند ربات پرنده چهارپره نماید. ابتدا اطلاعات ربات های در دسترس شامل ابعاد، وزن و سامانه پیشرانش به ابزار داده می شود و سپس در مرحله اول، ماموریت مورد نظر از لحاظ مسیر و وزن کالای حمل شده، توسط کاربر تعیین شده و شبیه ساز پرواز عملکرد هر ربات و قابلیت انجام ماموریت را توسط آن ها بررسی می کند. این ابزار در مرحله دوم از بین ربات های موفق، با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS و بر اساس معیارهای کاربر مانند هزینه، سرعت و مداومت، اقدام به اولویت بندی و انتخاب ربات مناسب می نماید. در این مقاله با توجه به محدودیت موجود، تنها نتایج شبیه سازی پرواز ارائه می گردد و تمرکز اصلی بر نحوه انتخاب ربات نهایی است. برای نشان دادن مراحل ذکرشده، یک ماموریت فرضی تعریفشده و در انتها یک ربات چهارپره از میان 3 گزینه انتخاب گشته است.

کلیدواژه ها

ربات پرنده چهارپره، حمل کالا، سیستم تصمیم یار، تصمیم گیری چند معیاره، TOPSIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.