بررسی تاثیر مدیریت سود بر ناکارایی سرمایه گذاری در شرکت های دارای هزینه های نمایندگی زیاد و کم
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد با تاکید بر بازاریابی منطقه ای و جهانی
- کد COI اختصاصی: ACONF04_387
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 377
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، گیلان، ایران
دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بین المللی بندر انزلی، گیلان، ایران
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر مدیریت سود بر ناکارایی سرمایه گذاری (بیش سرمایه گذاری یا کم سرمایه گذاری) در شرکتهای دارای هزینه های نمایندگی زیاد و کم پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. در راستای بررسی این موضوع، فرضیه های پژوهش بر مبنای یک نمونه آماری متشکل از 98 شرکت از سال 1385 لغایت 1395 و با استفاده از الگوهای رگرسیونی چند متغیره مورد آزمون قرار گرفت. بدین منظور از باقیمانده های الگوی جریان نقدی جنسن (1986) و الگوی توسعه یافته جریان نقدی ریچاردسون ( 2006) برای محاسبه ناکارایی سرمایه گذاری استفاده شده است. باقیمانده های مثبت و منفی به ترتیب نشان دهنده بیش و کم سرمایه گذاری است که در این پژوهش به عنوان نماینده ناکارایی سرمایه گذاری درنظر گرفته شده است. همچنین، فروش اختیاری و اقلام تعهدی اختیاری به عنوان نماینده مدیریت سود درنظر گرفته شدند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که بین اقلام تعهدی اختیاری و ناکارایی سرمایه گذاری در شرکتهای دارای هزینه های نمایندگی زیاد رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین، نتایج با استفاده از باقیمانده های الگوی جریان نقدی جنسن (1986) به عنوان نماینده ناکارایی سرمایه گذاری نشان داد که بین فروش اختیاری و ناکارایی سرمایه گذاری در شرکتهای دارای هزینه های نمایندگی کم رابطه منفی و معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
بیش سرمایه گذاری، کم سرمایه گذاری، مدیریت سود، ناکارایی سرمایه گذاریمقالات مرتبط جدید
- واکاوی و بررسی اثربخشی نقش تکنولوژی های نوین در توسعه پایدار صنعت گردشگری و به ویژه صنعت هتلداری
- بررسی اهمیت آموزش چند فرهنگی در برنامه درسی
- تاثیر رعایت اخلاق حرفه ای از سوی معلمان بر افزایش انگیزه ی تحصیلی دانش آموزان
- استفاده از احکام الهی در تفهیم فرهنگ اسلامی به دانش آموزان
- کاربرد فناوری اطلاعات در ارتقای هوش هیجانی و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.