بررسی عوامل موثر بر تمایل به مصرف محصولات ارگانیک در شهرستان خرم آباد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد با تاکید بر بازاریابی منطقه ای و جهانی
  • کد COI اختصاصی: ACONF04_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور شاکرمی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

سیدنجم الدین موسوی

استادیار گروه مدیریت بازگانی دانشگاه لرستان

چکیده

در دهه های اخیر گسترش تکنولوژی، افزایش آفت کشها، آنتی بیوتیکها و هورمونها در تولید مواد غذایی، اثرات سوء بر سلامت انسانها داشته است. لذا دستیابی به غذای سالم، اهمیت خاصی به کیفیت محصولات غذایی خواهد داد. تحقیق حاضر به منظور بررسی عوامل موثر بر تمایل به مصرف محصولات ارگانیک در شهرستان خرم آباد صورت گرفته است. داده های مورد استفاده از طریق تکمیل پرسشنامه و با استفاده از روش پیمایش، جمع آوری و با نرم افزار آماری spss تحلیل گردیدند. جامعه آماری کلیه افراد بالای 18 سال و بر اساس آخرین سرشماری سال 1390 و تعداد کل خانوارهای شهر خرم آباد (487167)، حجم نمونه 413 نفر محاسبه شد. برای پی بردن به اعتبار پرسشنامه از اعتبار صوری و برای اندازه گیری پایایی تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید. نتایج نشان داد اکثر پاسخگویان دارای گرایشات بهداشتی و زیستمحیطی نسبت به محصولات ارگانیک بوده و استفاده از محصولات ارگانیک را برای حفظ سلامتی ضروری میپندارند. اکثر پاسخگویان تا حدود زیادی طعم محصولات ارگانیک، نحوه بسته بندی صحیح، قیمت محصول، استانداردها و گواهی محصولات را مهم تلقی کردند. درصد بالایی از پاسخگویان، وجود امنیت غذایی و ارزش غذایی محصولات ارگانیک برایشان مهم بود. نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون میان متغیرهای مورد مطالعه نشان داد، بین سن مصرف کنندگان و نگرش آنان نسبت به مصرف محصولات ارگانیک رابطه منفی وجود دارد. اما از بین عوامل جمعیتی مشخص شد که جنسیت پاسخگویان، وضعیت تاهل و شغل آنها با نگرش مصرف کنندگان به مصرف محصولات ارگانیک رابطه معناداری وجود ندارد. اما بین درآمد پاسخ گویان و نگرش مصرف کنندگان محصولات ارگانیک رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین دانش محصولات ارگانیک، آگاهی و گرایش های بهداشتی، ارزشهای اجتماعی مصرف کننده، تعداد اعضای خانواده و گرایشات زیست محیطی رابطه مثبت و معناداری با نگرش مصرف کنندگان محصولات ارگانیک وجود دارد.

کلیدواژه ها

محصول ارگانیک، تمایل مصرف کننده، خرم آباد، ارزش غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.