تدوین منشور پروژه برای ساختمانهای بلندمرتبه با رویکرد استاندارد PMBOK (مطالعه موردی: برج اداری- تجاری البرز میرداماد)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET04_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جهانگیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران مهندسی مدیریت ساخت دانشگاه مهرالبرز

شایان حجت پناه

تدریسیار کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز

محمد معهود

تدریسیار کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز

چکیده

تدوین منشور پروژه اولین فرآیند مدیریت پروژه در استاندارد PMBOK می باشد که در حوزه مدیریت یکپارچگی پروژه نیز قرار دارد. ازاینرو، منشور پروژه به سندی اطلاق میشود که آغازگر یا حامی پروژه صادر میکند و بر پایه آن یک پروژه رسمیت مییابد. بر اساس منشور پروژه، مدیر پروژه اختیار پیدا میکند تا منابع موجود را برای فعالیتهای پروژه تخصیص داده و به کار گیرد. تفصیل و اندازه منشور پروژه متناسب با ابعاد و پیچیدگی پروژه و همچنین اطلاعات موجود در آغاز برنامه ریزی برای پروژه متفاوت است، با این حال منشور پروژه باید مرزها و حدود اصلی پروژه را تعریف و مشخص کند. همچنین اعضای تیم پروژه از منشور پروژه به عنوان نقطه آغازین برنامهریزی پروژه بهره میبرند. فلذا در این مقاله سعی بر آن است که با نگاهی کلان و جامعنگر، یک پروژه نمونه موردی را تجزیهوتحلیل و ارزیابی نماید. در طی این فرآیند، برج اداری - تجاری البرز میرداماد در ابعاد مختلف و اطلاعات مورد نیاز و تحلیلهای مرتبط در سرفصلهایی نظیر خلاصه پروژه، اهداف پروژه، محدوده پروژه، منابع تخمین زده شده، دوره زمانی و هزینه برآورد شده، ریسکهای پروژه، مفروضات و محدودیتها و ... بررسی میشود که جزو لاینفک توسعه منشور در مجموعه پروژه های ساخت وساز محسوب میشوند. از دیگر سو، این مقاله برگرفته از تحقیقات و تالیفات نویسندگان در زمینه تدوین منشور پروژه است و نویسندگان در نگارش این مقاله از پژوهشهای مستقل خود در این حوزه بهره برده اند و در طرح آن و ساختار و محتوای مقاله به رویکرد استانداردی نظیر PMBOK در فرایند آغازین مدیریت پروژه نیز نیم نگاهی تحلیلی داشته اند.

کلیدواژه ها

منشور پروژه، استاندارد PMBOK، مدیریت یکپارچگی پروژه، محدوده پروژه، ریسک های پروژه، مجموعه پروژه های ساخت وساز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.