ارزیابی توان خودپالایی رودخانه کارون شاخه شطیط با استفاده از مدل Qual2K

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش و جشنواره ملی محیط زیست و بحران های پیش رو
  • کد COI اختصاصی: ENVCO06_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجید مسدد

گروه فیزیک، دنشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر، ایران

چکیده

افزایش جمعیت جهان باعث افزایش نیاز به غذا، همچنین افزایش اهمیت محیط زیستی سالم و پایدار برای بشر شده است. نیاز به آب با کیفیت برای فعالیت های انسانی از جمله کشت و کار ، فعالیت های شهری و صنعتی گسترش یافته است؛ با این روند طی سالهای اخیر مقدار پساب حاصل از مصرف این آبها نیز رو به افزایش است و خود سبب آلودگی منابع آب و کاهش کیفیت آبهای در دسترش شده است. در پایان نامه حاضر به مطالعه ارزیابی توان خودپالایی رودخانه کارون شاخه شطیط با استفاده از داده های یکساله 1394-1393 پرداخته شده است. برای این منظور در طول حدود 85 کیلومتر از رودخانه متغیرهای کیفی، EC ،BoD، pH، Do و نیترات با استفاده از مدل Qual2kشبیه سازی و مطالعه شد که خواص هیدرولوژیک رود را صرفا0 با توجه به فواصل نقاط نمونه برداری ، و شکل طولی و دبی رود در نقاط نمونه برداری در پیش بینی غلظت خواص کیفی آب دخالت می دهد. نتایج کلی نشان می دهد که خودپالایی رودخانه کارون شاخه شطیط با توجه به مشکلات کلی ، مناسب و کیفیت آن در طول سه بازه زمانی (تیر و آبان و دی ماه) در سال مناسب ارزیابی می شود. این رود در اغلب ماه های سال در طول مسیر خود آینده ها را پالایش کرده و کیفیت آب را به کمک طبیعتش فزونی می بخشد مقدار شاخص های کیفی آب اغ لب مناسب ارزیابی شده اما لازم به توجه است که رودخانه شطیط به شدت تحت اثر آلودگی های شهر شوشتر بوده و از سوی دیگر اثر شستشوی خاک و روان آب های اراضی اطراف رود تاثیر شدیدی به سلامت محیط آبی آن دارد. لذا با مدیریت، اراضی پایدار و مدیریت پسابهای شهری را دستور کار برای حفظ این رود قرار داد.

کلیدواژه ها

Qual2k ،توان خودپالایی،شبیه سازی،رودخانه کارون شاخه شطیط، کالیبراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.