تاثیر استفاده از شبکه های مجازی بر اخلاق استفاده کنندگان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی ، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE03_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه علی نژاد

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

در این تحقیق به تاثیرات اینترنت بر اخلاق استفاده کنندگان پرداخته شده است. دیدگاه اتخاذ شده در این تحقیق، بر قابلیتهایی استوار است که به صورت بالقوه در اینترنت وجود دارد و میتواند موجب تسهیل ارتباطات جهانی میان انسانها، از میان بر داشتن تبعیضها در دستیابی به اطلاعات و در نهایت ایجاد جامعه اطلاعاتی جهانی شود. اینترنت علیرغم چهره فناوری محور خود، میتواند پدید آورنده فضایی باشد که اخلاق و روابط اجتماعی افراد در آن تقویت شود.معمولا0 از چنین اخلاقی با عنوان اخلاق سازنده یاد میشود. استفاده از اینترنت، اخلاق خاص خود را به شیوهای خودکار در کاربرانش به وجود میآورد؛ کاربرانی که هر لحظه، داده یا اطلاعاتی تولید میکنند؛ از اینرو اخلاق اینترنتی از اخلاق سازنده جدا نیست. تحقیق حاضر با یادآوری امکان همکاری میان اینترنت و انسان، به منظور ارتقای روابط انسانی و اصول اخلاقی، نگارش یافته است. در پایان به این نتیجه می رسیم که استفاده از اینترنت و شبکه های مجازی در جامعه ما هنوز به دلیل تاخیر فرهنگی و نبود سواد کافی اینترنتی میان کاربران، کارکردهای اصلی و مهم خود را به دست نیاورده است. در این میان، وظیفه نخبگان و آگاهان به اینترنت و دل سوزان فرهنگ اسلامی و انقلاب این است که به کمک نشریه ها یا تالیف و ترجمه کتاب های کارآمد و به روز در این راه، چگونگی استفاده درست از این فضا را آموزش دهند و کاربران را با سایت های سودمند و آموزنده و کارکردهای مثبت استفاده از شبکه های مجازی را با این پدیده ارتباطی آشنا سازند.

کلیدواژه ها

اخلاق، اینترنت، شبکه های مجازی، کاربران اینترنتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.