اثربخشی گروه درمانی یکپارچه نگر بر اضطراب و افسردگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی ، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE03_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا افکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه

فرشته وروایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه

چکیده

بیماری مولتیپل اسکلروزیس به عنوان یک بیماری مزمن به دلایلی از جمله بروز ناگهانی، درگیری فرد در دوره جوانی، نداشتن پیش آگهی و درمان قطعی باعث بروز افسردگی و اضطراب و کاهش کیفیت زندگی می شود. به نظر میرسد درمانهای روانشناختی در جهت مقابله با این علائم گام موثری می تواند باشد. لذا، پژوهش حاضر با هدف، اثربخشی گروه درمانی یکپارچه بر اضطراب و افسردگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مالتیپلاسکلروزیس انجام گردید. طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون- پس آزمون است. جامعه آماری، شامل 20 نفر از بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس، کرمانشاه می باشد که برای انتخاب این افراد از روش نمونه گیری دردسترس استفاده شد و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل، قرار گرفتند. آزمودنیها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با پرسش نامه اضطراب بک و افسردگی بک و پرسشنامه بررسی کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت مورد سنجش قرار گرفتند. آزمودنیهای گروه آزمایش، گروه درمانی یکپارچه را دریافت کردند، اما گروه کنترل، مداخله ای دریافت نکردند. نتایج تحلیل کواریانس تک متغیری نشان داد اضطراب (P < 0/01 , F=10/10) و افسردگی F=8/64) (P < 0/01, و کیفیت زندگی (P < 0/01 , F=12/98) معنیدار می باشد . همچنین تحلیلکوواریانس چندمتغیره نشان داد که مقدار به دست آمده لامبدا ویلکز (7/97) در سطح ( ( 0/003 معنیدار است و در مولفه های سلامت جسمانی (P > 0/003 , F =12/62)، سلامت روانشناختی (P > 0/002 , F=16/52) معنیدار می باشد. در حالیکه در مولفه های سلامت اجتماعی (P=0/22 , F=1/62) و سلامت محیطی (P =0/16 , F=1/09) معنیدار نیست.

کلیدواژه ها

گروه درمانی یکپارچه ، مالتیپل اسکلروزیس، اضطراب، افسردگی، کیفیت زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.