بررسی رابطه الگوهای ارتباطی زوجین و سبک های عشق با دلزدگی زناشویی در دانشجویان متاهل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی ، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE03_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم همتی پور

کارشناسی ارشد، روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران

زهرا محمدی

کارشناسی ارشد، روان شناسی عمومی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

زینب اکبری

کارشناسی ارشد، روان شناسی عمومی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه الگوهای ارتباطی زوجین و سبک های عشق با دل زدگی زناشویی در بین دانشجویان متاهل بود. طرح پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد شهر آبدانان بود.نمونه مورد بررسی شامل 108نفر از دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی بود که به روش نمونه گیری چند مرحله ای در دسترس انتخاب شدند برای گردآوری داده ها از پرسشنامه الگوهای ارتباطی کریستنسن و سالاوی((1984،سبک های عشق هندریک و هندریک((1986 و پرسشنامه دلزدگی زناشویی پایینز((1996 استفاده شد.داده های پژوهش حاضر با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و به کمک شاخص های آمار توصیفی، آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که: بین الگوهای ارتباطی سازنده با دلزدگی رابطه منفی وجود دارد. همچنین الگوهای ارتباطی اجتنابی و الگوهای ارتباطی توقع/کناره گیری رابطه مثبتی با دلزدگی دارد. همچنین بین سبک های عشق (نمایشی و رمانتیک) با دل زدگی رابطه مثبتی دارند ولی سبک عشق (منطقی) با دل زدگی رابطه منفی دارد.همچنین نتایج نشان داد که الگوهای ارتباطی سازنده با دلزدگی(خستگی عاطفی و روانی) رابطه منفی معنی دار دارد. ولی الگوهای ارتباطی اجتنابی و توقع/کناره گیر با خستگی جسمی، عاطفی و روانی رابطه مثبت معنی داری دارد. نتایج پژوهش نشان داد که وجود سبک ارتباطی سازنده و مناسب به همراه سبک عشق منطقی می توانند رضایتمندی زناشویی را فراهم آورند و در مقابل سبک های ارتباطی اجتنابی و توقع/ کناره گیر به همراه سبک های عشق رمانتیک، نمایشی و ایثارگرایانه می توانند موجب خستگی عاطفی، روانی و جسمانی و در نهایت دلزدگی شوند.

کلیدواژه ها

الگوهای ارتباطی زوجین، سبکهای عشق، دلزدگی زناشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.