بررسی سنتیک واکنش تولید ترکیبات اوره کندانس به عنوان مواد کند سوز کننده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره سالیانه شیمی،مهندسی شیمی و نانو فناوری ( با رویکرد ازپژوهش تا توسعه ملی)
  • کد COI اختصاصی: MRSS02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شرزه یی

استادیار، دانشگاه یزد، یزد

جابر مزیدی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه اراک

چکیده

ترکیبات اوره کندانس به عنوان مواد کند سوز کننده شناسایی شده اند. از واکنش اوره با اسید های معدنی در حالت مذاب می توان محصولات گوناگون تولید کرد. نوع و مقدار اسید انتخابی می تواند در روند تغییرات محصول تولیدی موثر واقع شود. تولید این مواد در مقیاس صنعتی مد نظر است. لذا در این تحقیق سعی شد اطلاعات مربوط به سینتیک این واکنش ها جمع آوری شود. برای این عملیات از ویژگی اوره استفاده شد، اوره در اثر حرارت بعد از نقطه ی ذوب این قابلیت را دارد که به سیانید آمونیوم تجزیه شود. این محصول با گذشت زمان می تواند به آمونیاک و سیانوریک اسید تبدیل شود. برای سهولت در بررسی سینیتیک واکنش در این تحقیق از اوره به عنوان ماده ی کمکی استفاده شد چرا که دو گروه NH2 در ساختار آن می توانند در حضور سولفوریک اسید و معرف رنگی متیل قرمز، به سولفات آمونیوم تغییر شکل یابند و این با تغییر رنگ معرف از زرد به صورتی مشاهده می شود. جالب توجه است که تغییرات غلظت اوره در محلول با تغییر شدید رنگی معرف همراه بود. با اندازه گیری میزان جذب رنگ محلول با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر می توان تغییرات گروه آمیدی را با میزان جذب رنگ ارزیابی نمود . با کمک این اطلاعات تغییرات لحظه ای میزان گروه عاملی NH2 در فرایند های مختلف با زمان سنجیده می شود، این خود بیانگر تغییرات سینتیک واکنش است.

کلیدواژه ها

سنتز، اوره کندانس، کندسوزکننده ها، سینتیک شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.