تحلیل عوامل کلیدی موفقیت کسب وکارهای نوپا در شرکت های مستقر مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی اقتصاد،مدیریت توسعه و کارآفرینی با رویکرد حمایت از کالای ایرانی
  • کد COI اختصاصی: EDME01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم میری نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان

حامد آرامش

استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تحلیل عوامل کلیدی موثر بر موفقیت کسب و کارهای نوپای مستقر در مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کسب و کارهای نوپای مستقر در مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان، و همچنین مدیران و مسئولان مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان می باشد که به علت تعداد کم جامعه آماری از روش سرشماری استفاده شده است. اعتبار کل این پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 0/961 محاسبه گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی تاییدی با کمک نرم افزار SMART PLS 3 و SPSS 22 استفاده گردید. طبق یافته های تحقیق پیشرانهای شناسایی شده در این الگو در سه بعد سازمانی (مشخصات شرکت، عوامل فناورانه، تولید و عملیات، تحقیق و توسعه، بازاریابی و فروش، منابع شرکت، مدیریت شرکت، ساختار شرکت، جو شرکت، سیستم ها و فرایندهای شرکت، توانمندی شرکت، و استراتژیهای شرکت)، محیطی (سازوکارهای حمایتی، زیرساختها، عوامل سیاسی و اقتصادی، عوامل اجتماعی و فرهنگی)، فردی (ویژگیهای جمعیت شناختی و ویژگیهای شخصیتی) دسته بندی شدند. در این میان ابعاد سه گانه سازمانی، محیطی، فردی به ترتیب 97/6، 88/3، و 56/7 درصد از تغییرات موفقیت کسب و کارهای نوپای مستقر در مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان را تبیین میکنند. در نهایت، از میان عوامل کلیدی شناسایی شده، بازاریابی و فروش در رتبه اول قرار دارد و به عنوان مهمترین عامل در موفقیت کسب و کارهای نوپای مستقر در مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان میباشد و متغیر ویژگیهای جمعیت شناختی آخرین رتبه عوامل موثر بر موفقیت کسب و کارهای نوپای مستقر در مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان را به خود اختصاص داد.

کلیدواژه ها

موفقیت کسب وکارهای نوپا، مراکز رشد، پارک علم وفناوری، استان سیستان و بلوچستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.