تحلیل تطبیقی نقوش پارچه های ساسانی و گورکانی (هند)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی نساجی، پوشاک و مد
  • کد COI اختصاصی: NCTAF01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده حسین پور آقاملکی

کارشناس ارشد رشته طراحی پارچه و لباس

چکیده

پارچه بافی از جنبه کاربردهای فراوانی که در میان تمامی اقشار جامعه دارد. یکی از پیشروترین و گسترده ترین صنایع در بین کشورهای مسلمان، از جمله ایران و هند به شمار می رود. این دو با داشتن ارتباط فرهنگی و هنری در سده های گذشته، تاثیرات بساری در هنرهای مختلف به ویژه هنر پارچه بافی بر یکدیگر داشته اند. در این پژوهش با مطالعه هنر پارچه بافی ایران عهد ساسانی و مطالعه تمدن مغولی هند (گورکانی) به صورت تطبیقی بررسی گردیده است. محور اصلی این پژوهش، طرح ها و نقش های بافته شده در پارچه های ساسانی و گورکانی است. بر همین اساس ابتدا ویژگی و شیوه های پارچه بافی ساسانی و گورکانی بررسی و سپس با دسته بندی طرحها و نقوش بافته شده به سه گروه نقوش گیاهی، انسانی، حیوانی به دست آمده از پارچه های هر دوره به صورت تطبیقی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. در این راستا پژوهش حاضر بصورت کتاب خانه ای و در نهایت به روش تحلیلی توصیفی انجام شده است.

کلیدواژه ها

پارچه، ساسانی و گورکانی (هند)، هنر، نقوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.