بررسی معیارهای طراحی و برنامه ریزی پارک های ورزشی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش ملی کیفیت در فضاهای معماری و شهری
- کد COI اختصاصی: ARCHQUALITY01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 864
نویسندگان
استادیار گروه معماری، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
چکیده
فعالیت بدنی کلیدی برای سلامت جسمانی و روانی و بطور کلی تندرستی است. امروزه با رشد صنعت و تکنولوژی فعالیت های جسمانی بشر بطور قابل توجهی کاهش یافته است. در این راستا چالش بزرگ امروز بسیاری از دولت های جهان تشویق شهروندان به فعالیت های جسمانی بیشتر است. در سالهای اخیر یک رویکرد جدید نسبت به ورزش و تناسب اندام در شهرهای مختلف جهان گسترش یافته و باعث شده تمرینات ورزشی برای همگان در دسترس باشد. تجهیزات ورزشی در فضای باز که به پارک های ورزشی، زمین بازی بزرگسالان نیز معروفند در سالهای اخیر بطور چشمگیری در شهرهای مختلف جهان افزایش یافته اند. با این وجود مناسب سازی فضاهای شهری و پارک ها برای فعالیت های ورزشی چیزی بیشتر از اضافه کردن تجهیزات ورزش در فضاهای خالی شهر است. اگر در برنامه ریزی و طراحی آنها پیش بینی های لازم صورت نگیرد، می تواند عدم استفاده مردم را در شهر به دنبال داشته باشد. درک بهتر الگوی استفاده کنندگان از پارک های ورزشی روباز و نیازهای آنها ملاحظاتی هستند که می توانند برمیزان موفقیت این فضاها برای تشویق افراد به فعالیت بدنی موثر افتد. با توجه به هزینه گزافی که برای ساخت و نصب این تجهیزات در سطح شهر صورت می گیرد، لازم است با انجام مطالعات و پیش بینی های لازم، فضاهای مناسب را در سطح محله ها و شهر شناسایی شده و آنها را در متناسب با نیازها و خواسته های مردم طراحی نمود. در این مقاله به شناسایی معیارهایی می پردازیم که می تواند بر برنامه ریزی و طراحی مناسب این پارکها در سطح شهرها موثر باشدکلیدواژه ها
ورزش، فضای جمعی، پارک های سلامت، باشگاه های ورزشی فضای روبازمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.