اهمیت طراحی داخلی، امکانات و تسهیلات رفاهی برروند بهبودی و افزایش رضایتمندی بیماران در بیمارستان دوستدار مادر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش ملی کیفیت در فضاهای معماری و شهری
- کد COI اختصاصی: ARCHQUALITY01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 794
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی
استادیار، دکتری معماری، گروه معماری، دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت تهران
چکیده
در طراحی بیمارستانی هدف کلی توجه به مسائل روانی درمان نیز می باشد، به گونه ای که با در نظر گرفتن موارد محیطی در طراحی فضا در کنار عوامل عملکردی بهبود بیماران سریعتر گردد. تغییرات جدید در سبک معماری و طراحی داخلی بیمارستان ها می تواند در بهبود وضعیت سلامت بیماران نقش مهمی ایفا کند، آگاهی از تاثیر فضا، نور، رنگ و صوت در حیات اجتماعی سلامت برای هر طراحی مهم است. استفاده بهینه از فضا نشان دهنده ی اثر محیط های درمانی بر سلامتی افراد، روند درمانی و بهبودی افراد بیمار می باشد. ایجاد فضاهای شاداب و آرامش بخش برای مخاطبان فضاهای درمانی که به طور موقت دچار آسیب های جسمی یا روحی شده اند و حتی برای پرسنل که همواره با افراد بیمار و آزرده مواجه هستند امری انکار ناپذیر می باشد. بنابراین طراحی ضعیف محیط های درمانی می تواند بر سلامتی و روان بیماران تاثیر منفی داشته باشد. نتایج حاصل از این پژوهش گامی است جهت افزایش رضایتمندی و آسایش روانی مادران و بیماران که می توان با ایجاد مولفه ها و ارزش های موجود در حوزه ی روانشناسی محیط و بهره بری از آنها این پیچیدگی ها را آسان نمود. مقاله حاضر به گردآوری داده ها با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و منابع اینترنتی با نگاهی به تاریخچه و سیر تحولات عملکرد بیمارستان ها، تعاریف، نیازها و دیدگاه ها در خصوص فضاهای بهداشتی و درمانی می پردازد.کلیدواژه ها
بیمارستان ،طراحی داخلی،امکانات و تسهیلات رفاهی،افزایش رضایتمندی بیماران،آسایش روانیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.