بررسی مفهوم بام سبز در معماری پایدار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه زیرساخت‌های فناور صنعت راه و ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا نظری پورگل سفیدی

دانشجوی گروه کارشناسی ارشد معماری ، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، ماهشهر، ایران

منوچهر تمیزی

دکتری تخصصی معماری ، عضو هیئت علمی ، واحد ماهشهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ماهشهر، ایران

چکیده

معماری سبز یا معماری پایدار یکی از گرایشها و رویکردهای نوین معماری است که در سالهای اخیر مورد توجه عده زیادی از طراحان و معماران معاصر جهان قرار گرفته است . این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است .بشر امروزه در پی فعالیت های روزانه و در تکاپو برای گذران زندگی روزمره و معاش خود و در جهت احداث مسکن، چه به عنوان سرپناه و چه به منظور سرمایه گذاری، این دو نماد را تغییر شکل می دهد و محیط زیست شهری را دگرگون می سازد .در این فرایند فضاهای سبز، باغ ها و جنگل ها تبدیل به آسمان خراش ها و شهرک های مسکونی می شوند . آهن و آجر ، سیمان و سنگ جایگزین سیمای ساختمانی شهرها که روزگارانی علاوه بر تامین محل سکونت انسان چشم اندازی سبز و زیبا در اختیار وی قرار داده شده است. این مقاله سعی دارد تا با بررسی معماری پایداری طرح را از دیدگاه سازه و معماری و منطبق با رفتار طبیعی و نیازهای زندگی متکی بر تکنولوژی در قرن حاضر بررسی نماید و این دیدگاه را القا کند که در هزاره سوم مسیر آموزش و روند طراحی بناها باید با دیدگاه بهره گیری از طبیعت و اصل حداقل مصرف انرژی با توجه به کم شدن انرژی های تجدید ناپذیر و معماری سبز با یکدیگر باشد تا طرح به صورت بهینه خلق شود. پژوهش پیش رو بر اساس مطالعه کیفی صورت گرفته ونگارش این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی و ابزار گردآوری داده ها مطالعه کتابخانه ای ، و مقالات معتبر علمی و اسناد مکتوب می باشد.

کلیدواژه ها

معماری سبز ، توسعه پایدار، محیط زیست ، معماری پایدار ، انرژی های تجدید ناپذیر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.