حقوق و مسئولیت شرکاء شرکت های تجاری با تاکید بر لایحه جدید قانون تجارت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO06_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نیکخواه سرنقی

عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه ارومیه

محمد حسن جوادی

عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه ارومیه

مریم نورالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و حقوق خصوصی دانشگاه ارومیه

چکیده

شرکت به عنوان یکی از مهمترین مباحث قانون تجارت به مفهومی اطلاق میشود که نشانگر مشارکت حداقل دو شخص در امر مورد نظر میباشد. در تعریف شرکت تجاری نه در قانون تجارت فعلی و نه در لایحه تجارت که در سال (1382) به مجلس ارائه گردید (این لایحه پس از بحث و بررسی در سال (1391) به مدت 5 سال به صورت آزمایشی موافقت گردید) نیز تعریفی ارائه نشده در حالیکه نویسندگان لایحه می توانستند با توجه به تجربیات و تالیف های جامعه حقوقی کشور، این خلاء مهم را برطرف نمایند. البته در بخش حقوق شرکت ها تحولات زیادی صورت گرفته از جمله: شرکت های تک عضوی، تابع، وابسته و مادر پیش بینی شده است، شرکت های تجاری از هفت شرکت به یازده نوع افزایش پیدا کرده و همچنین قانون گذار برای شرکت های موضوع این لایحه حداقل تعداد شرکاء را برای تشکیل شرکت از یک عضو تا 20 عضو پیش بینی کرده است. شرکت های تجاری به شرکت های اشخاص، شرکت های سرمایه و شرکت های مختلط تقسیم می شوند و دارای شخصیت حقوقی مجزا از شرکاء می باشند یکی از نتایج شخصیت حقوقی داشتن شرکت تجاری، این است که می تواند از نظر حقوقی بیان عقیده نموده و نماینده منافع قانونی شرکت به حساب آید.

کلیدواژه ها

شرکت تجاری، لایحه تجارت، شخصیت حقوقی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.