بررسی اثر ھیومی فوته و گلایسین بتائین بر کلروفیل و فعالیت آنتی اکسیدانی شمعدانی عطری (Pelargoniumgraveolens L.) تحت تنش خشکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فیتوشیمی گیاهان دارویی، ارتقاء سلامت و تجارت
  • کد COI اختصاصی: PMPHCMED01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان نایب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

لیلا حکیمی

استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه

احمد خلیقی

استاد بازنشسته گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج

چکیده

پژوھش حاضر به منظور بررسی اثر محلول پاشی با ھیومی فورته و گلایسین بتائین بر پرولین و اسانس شمعدانی عطری در شرایط تنش خشکی انجام شد. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در 3 تکرار صورت گرفت. فاکتور محلول پاشیدر 5 سطح (شاھد، 2/5 میلی گرم در لیتر ھیومی فورته، 5 میلی گرم در لیتر ھیومی فورته، گلایسین بتائین 50 میلی مولار، گلایسین بتائین 100 میلی مولار) و فاکتور تنش خشکی در 3 سطح (100 درصد ظرفیت زراعی، 70 درصد ظرفیت زراعی و 50 درصد ظرفیت زراعی) اعمال شد. نتایج نشان داد که بیشترین کلروفیل کل در تیمار 100 درصد ظرفیت زراعی (1/5 میلی گرم در گرم وزن تر) و کمترین مقدارآن در 40 درصد ظرفیت زراعی (1/1 میلی گرم در گرم وزن تر) مشاھده شد. بیشترین فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز (6/4 واحد آنزیمی در میلی گرم پروتئین) در تیمار 40 درصد ظرفیت زراعی × محلول پاشی شاھد و کمترین مقدار آن (1/3 واحد آنزیمی در میلی گرم پروتئین) در تیمار 100 درصد ظرفیت زراعی× محلول پاشی شاھد بدست آمد. بیشترین فعالیت کاتالاز (9/9 میکرومول آب اکسیژنه تجزیه شده در دقیقه در میلی گرم پروتئین) در تیمارھای 40 درصد ظرفیت زراعی × محلول پاشی شاھد و کمترین مقدار آن (2/4 میکرومول آب اکسیژنه تجزیه شده در دقیقه در میلی گرم پروتئین) در تیمار 100 درصد ظرفیت زراعی×محلول پاشی شاھد بدست آمد.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، تنش خشکی، گلایسین بتائین، شمعدانی عطری، ھیومی فورت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.