بررسی اثر ضدقارچی چند اسانس گیاھی علیه بلایت زود رس گوجه فرنگی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فیتوشیمی گیاهان دارویی، ارتقاء سلامت و تجارت
- کد COI اختصاصی: PMPHCMED01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 503
نویسندگان
دانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
دانش آموخته دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
دانشجوی دکتری بیومتری دانشکده کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
به منظور بررسی اثر ضدقارچی اسانس گیاھان مرزه، مرزنجوش و پونه روی بلایت زودرس (لکه موجی) گوجه فرنگی در دوره انبارداری در سال 1394 در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی شیراز ابتدا اسانس گیاھان با استفاده از روش تقطیر با بخار آب با دستگاه کلونجر گرفته شد و شناسایی و میزان این اسانس ھا با استفاده از دو روش گاز کروماتوگرافی جرمی و گاز کروماتوگرافی انجام شد. برای اثر ضدقارچی اسانس ھا بر بازدارندگی از رشد قارچ Alternaria. solani به دو روش دیسک کاغذی و مواد فرار روی محیط کشت PDA استفاده شد. به منظور بررسی اثر اسانس ھا روی درصد آلودگی گوجه فرنگی غلظت ھای 4 و 20 میکرولیتر بر میلی لیتر اسانس ھا روی میوه آلوده به قارچ اسپری پاشی شدند. بعد از ھفت روز درصد آلودگی روی میوه در قالب طرح آماری سنجیده شد. نتایج نشان داد بیشترین ترکیب موجود در اسانس مرزه، مرزنجوش و پونه به ترتیب کارواکرول (88/68%)، تیمول (19/46%) و پولگون (47/66%) بود. این اسانس ها به ترتیب 48/96 و 45/93 و 49/94 درصد در روش دیسک و 44/85 و 51/01 و 48/96 درصد در مواد فرار اثر بازدارندگی روی رشد قارچ A. solani داشتند. ھمچنین غلظت 4 و 20 میکرولیتر در میلی لیتر به ترتیب 40 و 57/78 و 35/56 و 100 و 66/67 و 40 درصد بطور معنی داری آلودگی قارچی روی بافت میوه را کاھش دادند. مرزه، مرزنجوش و پونه با دارا بودن ترکیبات ضدقارچی می توانند به خوبی از رشد قارچ جلوگیری بعمل آورده و می توانند جایگزین مناسبی در استفاده از قارچ کش ھا برای کنترل این بیمارگر گیاھی باشند.کلیدواژه ها
قارچ، کارواکرول، گوجه فرنگی، لکه موجیمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.