مدلسازی ریاضی سه بعدی هیدرودینامیک جریان ترکیبی جزرومد و باد در منطقه تمبک خلیج فارس

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICOPMAS07_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اردلان صمغی

کارشناس پژوهشی موسسه تحقیقات آب

کورش حجازی

استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین

احمد شانه ساز زاده

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

گسترش مناطق صنعتی در سواحل کشور به ویژه پالایشگاه‌ها، مجتمع‌های پتروشیمی، مجتمع‌های تبدیل گاز به مایع و غیره از یک‌سو، و نیز اقتصادی بودن سیستم‌های خنک‌کننده‌ی دریایی از سوی دیگر باعث رواج روز افزون کاربرد این سیستم‌ها شده است. از جمله مناطق صنعتی کشور که سیستم‌های فوق در آن توسعه فراوانی یافته، منطقه‌ی تمبک واقع در جنوب کشور در حاشیه‌ی خلیج فارس می‌باشد. ملاحظات هیدرودینامیکی و زیست‌محیطی در طراحی سیستم‌های خنک‌کننده‌ی مجتمع‌های مذکور از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. در این تحقیق‌، هیدرودینامیک جریان ترکیبی جزرومد و باد در منطقه تمبک خلیج فارس با استفاده از مدل ریاضی سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور ابتدا شرایط مرزی مورد نیاز برای تهیه مدل سه بعدی شامل تراز سطح آب و شدت جریان از حل مدل دو بعدی MIKE 21 برای تمامی خلیج فارس حاصل می‌شود. در مطالعه‌ی هیدرودینامیک سه بعدی منطقه‌ی تمبک از نرم افزار MIKE-3 FM استفاده گردیده است. در این مرحله با استفاده از اطلاعات یکساله‌ی اندازه‌گیری شده‌ی منطقه‌ تمبک، مدل فوق کالبیره و صحت سنجی شده و بر اساس شاخص‌های آماری میزان دقت مدل کنترل گردیده است. مدل سه بعدی کالیبره شده برای منطقه‌ی تمبک به عنوان مدل پایه، جهت مدلسازی کیفی شاخص‌های زیست محیطی منطقه شامل پخش حرارت و آلاینده‌ها و همچنین الگوی جریان سه بعدی ،‏ ‌مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلیدواژه ها

مدل‌سازی هیدرودینامیک، تمبک، سیستم خنک کننده دریایی، خلیج فارس، MIKE

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.