تاثیر شدت چرای دام بر میزان طول رشد اندامهای هوایی گونه Trifolium alexandrinum
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس تحقیقات بنیادین در علوم کشاورزی و زیست محیطی
- کد COI اختصاصی: ISCAG01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 457
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دانشیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
استادیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
شناسایی گونه های مهم علوفه ای امری مهم در مدیریت تغذیه برای دامها و جلوگیری از آسیب به پوشش گیاهی و خاک در مراتع است. هدف این مطالعه تاثیر شدت چرای دام بر میزان طول رشد اندامهای گیاه شبدر برسیم است. آزمایش در قالب فاکتوریل با طرح کاملا تصادفی 4 تیمار و 3 تکرار انجام شد. در این آزمایش تمام قسمتهای هوایی گیاه مورد مطالعه در چهار تیمار چرایی (شاهد، یک، دو و سه بار چرا)، پس از گذشت دوماه از بذرپاشی که با اندازه کافی برای چرای دام قابل استفاده باشد، با فواصل زمانی بین دوره های چرایی دو هفته انجام گرفت. در انتهای دوره چرایی میزان طول رشد اندامهای هوایی گیاه توسط خطکش مدرج اندازه گیری شد. نتایج نشان داد در سطح کمتر از 0/05 بین تیمار شاهد با تیمارهای دو و سهبار چرا اختلاف معنیدار وجود دارد؛ این در حالی است که بین تیمار شاهد و تیمار یکبار چرا اختلاف معنیداری وجود ندارد. همچنین بین تیمار یک و دوبار چرا اخلاف معنیداری وجود ندارد. ولی بین تیمار یک و سه بار چرا اختلاف معنی دار وجود دارد. نتایج مقایسه تیمارها در سطح کمتر از 0/01 نیز نشان داد که تنها بین تیمارهای شاهد و تیمار سهبار چرا اختلاف معنیداری وجود دارد. مشاهدات حاصل از نتایج این تحقیق بیانگر اهمیت دفعات تعداد چرای دام است که در این مطالعه مناسبترین شدت چرا بر روی این گیاه تیمار یکبار چرا است. پیشنهاد میشود که گیاه مورد مطالعه برای ماندگاری بیشتر در رویشگاه و حفظ شادابی خود یکبار مورد چرای دام قرار گیرد تا در عین استفاده دام از آن به عنوان یک علوفه مرغوب، به میزان کمتری از لحاظ ریخت شناسی آسیب ببیند.کلیدواژه ها
تکرار چرا، طول رشد اندامهای هوایی، Trifolium alexandrinumمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.