تاثیر مد انتشاری موج لیزری سامانه تداخل سنج در تعیین چگالی الکترونهای پلاسمای توکامک دماوند و محاسبه خطای اندازهگیری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه الکترومغناطیس کاربردی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ELEMAG-4-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه نبی پور

سازمان انرژی اتمی

مریم کریمی

-سازمان انرژی اتمی-پژوهشکده گداخت هسته ای

چکیده

تداخلسنج لیزری یکی از سامانههای اندازهگیری مشخصات پلاسما است. در این مقالنه، ابتندا مندها ی انتشنار ی در محن یط پلاسنما یتوکامک دماوند با توجه به گستره میدان مغناطیسی آن و تحت زوایای مختلف انتشار برای یک تداخلسنج لیزری مادون قرمز تعیی شد. بن هطنورهمزمان نقش طولموج لیزر سامانه تشخیصی در تغییر مد انتشاری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از ای پژوهش نشان میدهد کنه در ینکمیدان مغناطیسی معی ، با افزایش طولموج لیزر محدوده مد انتشاری شبه طولی کوچکتر و برعکس محدوده مند انتشنار ی شنبه عر ن ی بزرگتنرمننیشننود. خطننای تعیننی ننریب شکسننت بننا مقایسننه ننریب شکسننت انتشننار منند عنناد ی و رابطننه پاشننندگی آلتننر اپلتننون هننارتری - -( Altar- Appleton- Hartree (، علاوه بر زاویه انتشار موج در پلاسما، به مقدار میدان مغناطیسی نیز وابسته است. در ینک طنول منوج معنی ، بناافزایش شدت میدان مغناطیسی، خطا در اندازهگیری فاز افزایش مییابد. از سوی دیگر، در یک میدان مغناطیسی مشخص، با بلندتر شدن طولموجلیزر، خطای اندازهگیری فاز افزایش مییابد. بهعلاوه، در یک زاویه انتشار معی ، با افزایش طولموج لیزر، خطای اندازهگیری فاز به طور چشمگیریافزایش مییابد.

کلیدواژه ها

اندازه گیری چگالی الکترون, تداخل سنج لیزری, توکامک دماوند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.