مدلسازی رفتار لرزهای و برآورد خسارت وارده دیوارهای مرکزگرای یکپارچه بتنی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE05_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

حبیب اکبرزاده بنگر

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

ابوذر جعفری

دکتری مهندسی عمران سازه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

استفاده از دیواره ای گهوارهای مرکزگرا در حال حاضر، بهعنوان جایگزین مناسب در جهت رفع بعضی از نواقص لرزهای دیوارهای برشی متداول همانند خسارت چشمگیر در ناحیه پایه و تغییر مکان جانبی نسبی ماندگار با استقبال گستردهای روبرو است. در این پژوهش با استفاده از نتایج بارگذاری یک دیوار گهواره ای مرکزگرای یکپارچه در مقیاس واقعی، رفتار غیرخطی و میزان خسارت وارده به این دیوار با استفاده از یک مدل عددی مدلسازی و صحت سنجی شده است. برای ارزیابی کمی میزان خسارت وارده به این دیوارها، در این تحقیق روشی کاربردی پیشنهادشده است تا با استفاده از آن بتوان شدت و میزان خرابی وارده را در نقاط متفاوتی از دیوار به صورت کمی ارزیابی نمود. از نرم افزار PERFORM 3D برای روند مدلسازی و برآورد خسارت استفاده شده است. برای صحت سنجی مدل سازی و خسارتهای وارده، نتایج حاصل از مطالعه عددی با نتایج حاصل از آزمایش بارگذاری در ابعاد واقعی مقایسه شده است. نتایج حاصل از بررسی های انجام شده نشان میدهد روشی که در این تحقیق برای مدل کردن رفتار لرزهای دیوار بکار گرفته شد به خوبی رفتار آن را شبیهسازی کرده است؛ همچنین میتواند در حد قابل قبولی میزان و شدت خسارت وارده را به صورت کمی ارزیابی نماید.

کلیدواژه ها

دیوار گهوارهای مرکزگرا، کابل آزاد پس کشیده، مدلسازی رفتار غیرخطی، شاخص خرابی، برآورد خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.