تحلیل عوامل موثر بر توسعه صنعت بازی کشور با رویکرد سیستم دینامیک و ارائه راهکارهای بهبود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی انجمن ایرانی پویایی شناسی سیستم ها
  • کد COI اختصاصی: SYSTEMDYNAMIC02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین حسینی

مدیرعامل، موسسه آموزشی- پژوهشی سیستمهای مدیریتی الگومحور سمام

حامد شکوری گنجوی

هیئت علمی دانشکده صنایع، دانشگاه تهران

شهداد اسحاق پور

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

صنایع سرگرمی از جمله صنایع نوظهور در دنیا محسوب میشود که با توجه به رشد روزافزون سودآوری و درآمدزایی آن، در حال تبدیل شدن به یکی از پرسودترین صنایع است. شاید به جرات بتوان گفت که صنعت بازیهای ویدئویی از پر سودترین صنایع سرگرمی محسوب میشود. علاوه بر جنبه اقتصادی، جنبه های تاثیرگذاری فرهنگی صنعت بازیهای ویدئویی نیز باعث شده تا برتری در توان تولید بازی مورد توجه باشد. با توجه به اینکه مخاطب اصلی بازیهای ویدئویی، طیف کودکان، نوجوانان و جوانان است، انتقال مفاهیم گنجانده شده در بازی میتواند تغییرات تدریجی اما عمیقی در فرهنگ و هنجارها و رفتارها ایجاد نماید. با توجه به این مهم، کسب توانایی و توسعه صنعت بازیهای ویدئویی در کشور امری ضروری قلمداد شده و باید بتوان عوامل زمینه ساز توسعه این صنعت را شناسایی و در جهت تقویت نقاط قوت و برطرف نمودن نقاط ضعف، اجرای راهکارهای عملی و موثر در پیش گرفت.این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر توسعه صنعت بازی کشور با رویکرد سیستم دینامیک و بر مبنای الگوهای مشهور انتشار و رقابت در فناوری و صنعت میپردازد. در نتایج حاصل از شبیه سازی شش عامل کلیدی شناسایی شده است که منجر به توسعه صنعت خواهد شد. در درجه اول، افزایش سهم صادرات، تاثیر چشمگیری در متغیرهای کلیدی نظیر انباشت سود، تعداد بازی، نیروی انسانی و تعداد مخاطبان بازی بومی خواهد گذارد. همچنین پیش بینی میشود در صورت ادامه روند فعلی تا سال 1404 بیش از 130 هزار بازی موبایلی و 500 بازی رایانه ای در سال تولید شود و جذابیت بازیهای موبایلی از 40 درصد نسبت به بازیهای خارجی بیشتر نخواهد شد.

کلیدواژه ها

سیستم دینامیک، نمودار زیرسیستمها، حلقه های علی و معلولی، نمودار انباشت جریان، سناریوپردازی، صنعت بازیهای ویدئویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.