عارضه یابی در فرآیند طراحی و توسعه ی محصولات جدید در صنایع فرآیندی با استفاده از رویکرد ترکیبی QFD -FMEA مطالعه موردی: شرکت پگاه تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM05_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه امین ناصری

دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، ایران

سعید باقرسلیمی

استادیار مدیریت دولتی، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت،ایران

غلامرضا شجاع طلب

هیئت علمی گروه مهندسی صنایع موسسه ی غیرانتفاعی کوشیار، رشت، ایران

چکیده

امروزه سازمانها برای باقی ماندن در چرخه ی رقابت، نیازمند طراحی و توسعه ی محصولات جدید و ارائه ی آنها به بازار با سرعت بالا میباشند اما به دلیل موانعی که همواره بر سر راه سازمانها برای طراحی و توسعه ی محصولات جدید وجود دارد این فرآیند بهکندی انجام میپذیرد. از طرف دیگر، یکی از مسائلی که سازمانها بخصوص صنایع فرآیندی، به جهت حساس بودن و مرتبط بودن با سلامت جامعه، با آن روبرو هستند این است که به دلیل عدم وجود یک الگوی جامع عارضه یابی، فرآیند مذکور در اینگونه سازمانها، به طور دقیق و علمی بررسی نمی شود. بدین منظور، در این مطالعه، به عارضه یابی علمی و دقیق در فرآیند طراحی و توسعهی محصولات جدید با استفاده از رویکردهای QFD (گسترش کیفیت عملکرد) و )FMEAآنالیز حالات بالقوه ی خرابی) در شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران که جزء صنایع فرآیندی میباشد پرداخته می-شود، بدینصورت که ابتدا عارضه یابی در فرآیند طراحی و توسعه ی محصولات جدید با استفاده از رویکرد FMEA انجام میگیرد و سپس با استفاده از رویکرد ترکیبی QFD – FMEA به عارضهیابی در فرآیند تولید محصولات جدید پرداخته میشود و راهحلهای کاربردی برای رفع این عارضه ها مطرح میگردد. و درنهایت الگوی جدید 5 مرحله ای برای عارضه یابی در سازمانها پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

عارضه یابی، صنایع فرآیندی، آنالیز حالات بالقوه ی خرابی، فلسفه ی پوکایوکه، صنایع لبنیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.