عوامل موثر بر کاهش جرم وافزایش امنیت در پارک بانوان با استفاده از نظریه CPTED نمونه مطالعه: پارک بانوان رشت -منظریه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو نهاوندی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی راهبرد شمال، گیلان، ایران

علی رحمتی زاده

مدرس گروه معماری، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی راهبردشمال، گیلان، ایران

چکیده

روند روز افزون حضور بانوان در جامعه و اینکه بانوان نیمی از جمعیت شهرها هستند و همچنین توجه به اینکه یک فضای امن برای بانوان به طور متعاقب برای خانواده ، مردان و کودکان نیز احساس امنیت و آرامش خواهند داشت باعث می شود تا در ساخت کالبد و طراحی شهری این قشر مورد توجه خاصی قرار گیرد. بانوان نیز باید در فضاهایی که شهروندان آن محسوب می شوند احساس امنیت داشته باشند و دلایل ایجاد ناامنی آنها که طبق فرضیه در نمونه مورد تحلیل نبود منظرهای مناسب و... شناخته و در راستای رفع آن تلاش کرد تا حضور آنها به دلیل وجود ناامنی ها محدود نشود. CPTED در تلاش این است که با طراحی محیطی به احساس امنیت ساکنین شهر کمک کند که با دانستن اصول اصلی آن که شامل: قلمرو، نظارت طبیعی، روشنایی، منظر سازی، امنیت فیزیکی، کنترل دسترسی، پشتیبانی و فعالیت، نگه داری هستند و می توان برای بهسازی طراحی استفاده کرد. هدف این پژوهش تاثیر عواملی چون منظرهای شهری، طراحی های محیطی بر امنیت بانوان در پارک منظریه شهر رشت است. گردآوری ها از طریق پرسشنامه باستخراج جامعه آماری از جدول مورگان وبا جنسیت تنها بانوان انجام شده است. این پژوهش با توجه به اطلاعات موجود به تعاریف استراتژی CPTED، امنیت ، عوامل موثرب احساس امنیت بانوان پرداخته است. نتایج نشان می دهد شاخص هایی چون:نور ،نظارت ،مبلمان، دید های داخلی و خارجی، عوامل کالبدی بر میزان احساس امنیت بانوان پارک منظریه تاثیر می گذارد. اگر در این پارک فضاهایی با نور ونظارت کافی به همراه ساماندهی درختان برای وجود دید کافی طراحی شود سبب ایجاد امنیت ذهنی و عینی شده و استفاده پذیری در آنها افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

CPTED، پیشگیری از جرم، طراحی محیطی، احساس امنیت بانوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.