بررسی تطبیقی میان چهار باغ های شیراز و باغ تاریخی پاسارگاد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF04_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهرکی زاده

مربی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

بهناز صفرعلی نجار

کارشناس ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

راضیه حقیقت

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

چکیده

فرهنگ ایرانی در تاریخ کهن خود، در جلوه های گوناگون تجلی یافته است. بی گمان یکی از نیکوترین جلوه های فرهنگ و باور ایرانیان، باغ ایرانی ا ست. باغ ایرانی همراه با پیشرفت تمدن و فرهنگ پار سیانی که در ایران ا ستقرار یاقتند و به تدریج شکل گرفته ا ست. ایرانیان تصور ذهنیشان را از بهشت که به پاداش اعمال نیک به آنها می بخشیده اند در باغهایی سرسبز و خرم تجسم بخشیده اند.باغ ایرانی یکی از برجسته ترین و مستمر ترین انواع هنر ایرانی طی قرن ها است و ریشه آن در عهد هخامنشی و ا ستمرار آن تا دوران معاصر است. راز شگفتی این باغ ها ،در ساختار صلیبی چهار باغ نهفته است. درون مایه این مقاله به نظام هندسی در طرح باغ ایرانی و نیز اعتقاد به باور تاثیرات باغ تاریخی پا سارگاد بر دیگر باغ های تاریخی شیراز از جمله باغ های دلگ شا و ارم توجه دارد. برای ر سیدن به این مهم از روش توصیف تحلیلی-توصیفی با استفاده از روش مطالعات کتابخانه ای و با رجوع به اسناد و مدارک مربوط استفاده شده است.

کلیدواژه ها

باغ ایرانی، چهار باغ، باغ تاریخی پاسارگاد، باغ های شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.