تاثیر افزودن آهک و خاکستربادی بر مقاومت تک محوری خاکهای سیلتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF04_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سدید فرح بخش

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مریم حق بین

استادیار گروه عمران ژئوتکنیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

امیرحسین اقبالی

استادیار گروه عمران ژئوتکنیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

شناسایی خاکهای ضعیف زیر شالوده ی سازه ها و یا بستر راه ها و سپس تثبیت آنها از مهمترین اصول مهندسی ژئوتکنیک برای دستیابی به طرحی ایده آل تلقی میگردد. خاکهای سیلتی از نقطه نظر چسبندگی و همچنین زاویه اصطکاک داخلی، مصالح مناسبی در مهندسی عمران اعم از سازه و راه محسوب نمیگردند. آهک به عنوان یکی از اصلیترین افزودنیهایی که توانایی بهبود رفتار خاکهای ریزدانه را دارد از دیرباز مورد توجه قرار داشته است. در کنار آن استفاده از مواد زائد صنعتی مانند خاکستربادی به دلیل حضور ترکیباتی از سیلیس، آلومینیوم و آهن به عنوان مکمل آهک نیز میتواند هم از نظر رفتاری و هم از نظر اقتصادی کمک شایانی به بهبود مشخصات نهایی خاک مورد مطالعه داشته باشد. نظر به گسترش ساخت و ساز در سالهای اخیر در منطقه شهریار واقع در غرب استان تهران و وسعت قابلتوجه زمینهای دارای خاک با طبقه بندی ML (سیلت با حد روانی کم)، در این تحقیق از خاک این منطقه به عنوان منابع قرضه در تعیین و تخمین افزایش مشخصات خاک سیلتی تقویت شده با آهک و خاکستربادی تحت آزمایش تکمحوری استفاده شد. نتایج آزمایشها نشان از رشد قابل توجه مقاومت تک محوری خاک سیلتی منطقهی مورد مطالعه در اثر افزودن آهک و خاکستربادی به میزان مشخص دارد. همچنین روند تغییرات مشخصات مکانیکی خاک سیلتی تقویت شده از نظر چسبندگی و زاویه ی اصطکاک داخلی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت که مبین بهبود قابل توجه این دو مشخصه در خاک منطقه ی مورد مطالعه میباشد.

کلیدواژه ها

خاکهای سیلتی، مقاومت تک محوری، تثبیت، آهک، خاکستربادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.