خانه سالمندان در راستای ارتقاء رضایت از زندگی و ارتباط آن با حس دلبستگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF04_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده دستوری

کارشناسی ارشدمعماری واحدبندرعباس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس ایران

زینب علی یاس

استادیارگروه معماری گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس ایران

چکیده

سالمندان با محدودیتهای جسمی که دارند، محیط فیزیکی آنها باید به گونهای متفاوت باشد که نیازهای آنها را برآورده کند. توجه به مسائل و نیازهای آنان یک ضرورت اجتماعی در جهت ارتقای کیفیت زندگی و بالا بردن رضایت از زندگی آنان می باشد، سالمندان نیازمند این هستند که هم در جمع باشند، زمانی نیز برای خود در خلوت باشند و استراحت کنند. حضور نیافتن سالمندان در میان همسالان خود بیشتر آنها را به انزوا کشیده است. فضاهایی که سالمندان در آنجا اقامت دارند فضایی نامناسب با سرانه محدود و شلوغ است. به سالمندان اجازه دور هم بودن برای انجام فعالیتهایی که منجر به شادی میشوند داده نشده، سالمندان با احساس تعلق که به زندگی خود و ترس از طرد شدن از سمت خانواده از مراکز سالمندان گریزانند. سالمندان در محیطی که در آن زندگی می کنند،رضایت کافی را ندارند و رضایت از زندگی پایینی را دارند. هدف پژوهش توجه به نیازهای سالمندان از طریق افزایش رضایت از زندگی که ارتباط با حس دلبستگی دارد. روش پژوهش از مقالات متعدد و مرتبط استفاده شده است و مروری بر تحقیقات گذشته می باشد. نتیجه پژوهش این است که وقتی سالمندان آنجا را مانند خانه خود بدانند، حس دلبستگی نسبت به مکان دارند و با همسالان خود با فعالیتهای فیزیکی و اجتماعی ارتباط برقرار میکنند و حس شادی را در آنها افزایش میدهد و چهار عامل سلامت، تعاملات اجتماعی، محیط فیزیکی و عوامل فردی در جهت افزایش حس دلبستگی تاثیر دارند که در نتیجه باعث بهبود کیفیت زندگی آنان و افزایش رضایت از زندگی را به دنبال دارد

کلیدواژه ها

دلبستگی به مکان، رضایت از زندگی، سالمندان، سلامت، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.