ارتباط طراحی ساختمان با معماری سنتی ایران، جهت رسیدن به توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF04_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شاهی وند

دانشجوی دکتری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

هومن ثبوتی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

فرهاد نعمتی آذر

دانشجوی دکتری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

چکیده

با ظهور معماری مدرن و استفاده روز افزون از تاسیسات مکانیکی، اهمیت اقلیم در طراحی معماری مورد کم توجهی قرار گرفته است، ولی با توجه به کاهش ذخایر نفت، آلودگی شهرها و صدمات جبران ناپذیر سوختهای فسیلی به محیط زیست، توجه به اقلیم و طراحی اقلیمی مورد توجه قرار گرفته است که یکی از روش های رسیدن به معماری پایدار آن است بدین ترتیب که با استفاده بهینه از اقلیم در طراحی ساختمان ها بتوانیم به معماری پایدار نزدیک شویم، به عبارت دیگر معماری پایدار، طراحی معماری را با آگاهی کامل از محیط توصیف می نماید. درحقیقت شر ایط جغرافیایی، اقلیمی نیز در شکل گیری فضاها، دخالت مستقیمی دارد. در ایران به علت دارا بودن چهار اقلیم متفاوت گرم و مرطوب، گرم و خشک، معتدل و مرطوب و سرد، معماری های متفاوتی (به ویژه در طراحی مسکن بومی) هماهنگ با اقلیم بوجود آمده، رعایت شرایط اقلیمی در معماری بدنبال خود صرفه جویی در م صرف انرژی را در بدنبال خواهد دا شت. معماری پایدار و یا به عبارتی دیگر همان معماری هم ساز با اقلیم م صرف منابع محدود را به حداقل ر سانده و ا ستفاده از منابع طبیعی را ت شدید می کند . آنچه که در این مقاله مورد توجه قرار گرفته شده، آن ا ست تا بتوانیم معماری بومی ایران را در اقلیم های متفاوت باتوجه به پایداری محیط و صرفه جویی در م صرف انرژی برر سی نموده و در نحوه طراحی و ساخت بنا با درنظر گرفت کلیه علوم و فنون روز برای رسیدن به طراحی پایدار گامی کوچک برداریم

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، طراحی اقلیمی، سوخت های فسیلی، صرفه جویی، معماری سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.