بررسی استفاده از نانو ذرات و پلی اکریل آمید در کاهش ترکیبات نفتی موجود در پساب تصفیه شده سیال حفاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF05_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام رضائی

گروه مهندسی نفت, واحد علوم و تحقیقات فارس, دانشگاه آزاد اسلامی, مرودشت, ایران.بخش مهندسی نفت, واحد مرودشت, دانشگاه آزاد اسلامی, مرودشت, ایران

داریوش عمادزاده

بخش مهندسی شیمی, واحد گچساران, دانشگاه آزاد اسلامی, گچساران, ایران

چکیده

استفاده ترکیبی از مواد انعقادی نانو به همراه مواد انعقادی معدنی و یا ماده انعقادی پلیمری، در عملکرد پساب حفاری در این مقاله آزمایشی مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر میزان نانو زینک اکساید به عنوان ماده انعقادی اصلی، به اضافه سه ماده انعقادی تجاری ( فریک سولفات فریک کلراید، آلومینیوم سولفات) و همچنین پلی اکریل آمید و میزان اسیدیته تامین بر ویژگی های پساب حفاری مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به نتایج آزمایش، ترکیب 300 میلی لیتر از 1/5 گرم بر لیتر از ماده انعقادی اصلی به همراه پلی آکریل آمید بالاترین درصد حذف ذرات معلق کلی در آب و هیدروکربن نفتی کلی را حاصل می نماید. همچنین میزان تاثیر پایداری حاصل از ماده انعقادی بر پساب حفاری از ته نشین شدن در بازه زمانی 19ساعته، مورد بررسی و کنترل قرار گرفت .

کلیدواژه ها

پلی اکریل آمید، ترکیبات نفتی، واحد اعمال کنش، پساب خروجی، ماده انعقادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.