بررسی اثر پیل های الکتروشیمیایی در بیوراکتور غشایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF05_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی-محیط زیست،دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز،ایران

حسین حضرتی

دکتری مهندسی شیمی- محیط زیست، استادیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز، ایران

هانیه شکرکار

دکتری مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، استادیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز، ایران

چکیده

در حال حاضر گرفتگی غشا یکی از محدودیتهای اصلی در فرآیند MBR میباشد. در این تحقیق برای کاهش گرفتگی غشا از یک الکتروبیوراکتور غشایی استفاده شد و با استفاده از یک فاضلاب سنتزی، گرفتگی غشا SMEBR با MBR مقایسه شد. غلظت پروتئینها و پلی ساکاریدهای موجود در EPS و SMP لجن فعال در داخل بیوراکتور و پساب خروجی، شار اولیه آب خالص، و میزان فلاکس خروجی از غشا پس از شست وشوی شیمیایی و فیزیکی اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد سیستم SMEBR،40؛60 درصد گرفتگی کمتر نسبت به MBR دارد. همچنین باعث حذف محصولات میکروبی محلول و مواد پلیمری خارج سلولی به ترتیب به میزان 35 و 22 درصد نسبت به MBR معمولی شده است. بنابراین فرآیندهای الکتروشیمیایی انجام شده در داخلSMEBR منجر به کاهش گرفتگی غشا میشود.

کلیدواژه ها

تصفیه فاضلاب، بیوراکتور غشایی، کنترل گرفتگی، فرآیندهای الکتروشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.