بررسی و جلوگیری از انواع Porosity ایجاد شده در جوشهای لوله های کربنی (NACE,LTCS)در صنعت ساخت پالایشگاه و پتروشیمی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین‌المللی آزمون‌های غیرمخرب ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTINDT03_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عبائی

کرمان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، (کارشناس ارشد مهندسی مواد)

مصطفی رضایی

بوشهر، دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد کنگان، (کارشناس مهندسی فناوری بازرسی جوش )

زینب حاتمی

کرمان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، (کارشناس مهندسی مواد)

چکیده

لوله های فلزی کربنی (NACE,LTCS) ، فولادهای زنگ نزن 308)،(304 و کاپر نیکلها ازجمله پرکاربردترینها در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی هستند. فرایندهای جوشکاری SMAW،GTAW و... برروی متریالها ( لوله ها، فلنجها، اتصالات) با شرایط مختلف انجام میگردد. بعد از انجام بازرسی چشمی جوش، آزمونهای غیر مخرب (UT,MT,RT,PT) بر روی متریالهای گوناگون صورت میگیرد. یکی از مهمترین پارامترهایی که در لولهکشی پالایشگاهی و پتروشیمی اهمیت به سزایی دارد، این موضوع است که جوشهای انجام شده عیوب با حد پذیرش طبق استانداردهای PIPING و دستورالعمل های پروژه (SPEC) و یا کاملا بدون عیوب مورد پذیرش قرار میگیرند. اکثر لوله های کربنی NACE به دلیل حساسیت جریان سیال (به طور مثال گاز (H2S در آن ها، به صورت 100 درصد مورد رادیوگرافی قرار میگیرند. یکی از متداول ترین عیوب که بعد از رادیوگرافی Shoot) کردن) و تفسیر فیلم های رادیوگرافی توسط مفسر ظاهر میگردد، تخلخل((Porosity بوده، که اشکال مختلفی دارد. در تحقیق حاضر لوله های کربنی (NACE,LTCS) با اندازه ها و ضخامتهای متفاوت بعد از فرایند جوشکاری و بازرسی چشمی، توسط دوربین گامامت و تکاپس مورد اشعه GAMA قرار گرفتند. فیلمهای رادیو گرافی با استفاده از ویوور در تاریک خانه توسط مفسرین مشاهده و تفسیر شدند. پس از تفسیر فیلمهای رادیوگرافی، عیوب WormHole، Cluster Porosity، Linear Porosity و Hollow Bead شناسایی شدند. در پایان به بررسی و آنالیز این عیوب و راه حل جلوگیری و به حداقل رساندن این عیوب پرداخته شد.

کلیدواژه ها

Porosity، لوله های کربنی((NACE,LTCS، رادیوگرافی، گامامت، تکاپس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.