بررسی اثرات زبری سطح بر انتقال حرارت در میکروپره های محدب باریک شونده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس انتقال حرارت و جرم ایران
  • کد COI اختصاصی: ICHMT02_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن کشاورزی

دانشجوی کارشناسی مهنسدی هوافضا، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

مهدی رمضانی زاده

استادیار دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه علوم و هوایی شهید ستاری

چکیده

در این تحقیق، انتقال حرارت در میکروپره ی محدب باریک شونده که دارای سطحی زبر با یک توزیع گاوسی می باشد. در حالت پایا مورد بررسی قرارگرفته است اثرات زبری سطح با استفاده از رابطه تجربی پیشنهاد شده توسط لامبرت وفلچر اعمال شده است وبا در نظر گرفتن تغییر سطح مقطع در طول پره که ناشی از باریک شوندگی محدب آن می باشد، معادله انتقال حرارت حاکم در این پژوهش بدست آمده است. باتوجه به پیچیدگی زیاد معادله مذکور و عدم وجود راه حل تحلیلی برای آن، از روش عددی تفاضل محدود برای حل مسئله وبررسی اثرات زبری کمک گرفته شده است. بررسی صحت ودقت روش عددی به کار گرفته شده با استفاده ازنتایج حل تحلیلی موجود مربوط به دو نوع پره خاص انجام شده است. سپس، اثرات تغییر عدد ناسلت و زبری سطح بر توزیع دما، شار حرارتی و مقاومت حرارتی میکرو پره ی زبر درحالت محدب باریک شونده موردمطالعه قرار گرفته است با توجه به نتایج بدست آمده، در مقایسه با حالت بدون زبری، وجود زبری نسبی سطح 0/34 باعث کاهش حدود 2 درصدی در دمای نوک پره محدب باریک شونده می گردد.علاوه بر این در هر عدد ناسلت، مقدار بهینه ای برای زبری سطح وجود دارد که در اثر آن، شار حرارتی حداکثر می شود ضمنا اثرات زبری سطح بر انتقال حرارت از میکرو پره، در اعداد ناسلت پایین قابل توجه می باشد.

کلیدواژه ها

میکروپره ها، زبری گاوسی، باریک شوندگی محدب، عدد ناسلت، انتقال حرارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.