بررسی جایگاه داروهای گیاهی و طب سنتی در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی طلای سبز
  • کد COI اختصاصی: GREENGOLD08_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فروغی دالینی

کارشناس فروش شرکت بازاریابان ایرانیان زمین.شیراز.ایران

چکیده

مقدمه:در سالهای اخیر،تمایل مردم جهان به مصرف گیاهان داروئی بسیار چشمگیر بوده است.به منظور بررسی چگونگی استفاده از طب مکمل و جایگزین،کاربرد ان در بیماری های مختلف و اقشاری که جهت درمان یا حفظ سلامتی به طب مکمل و جایگزین روی می اورند،مطالعات آماری گسترده ای در برخی از کشورها انجام گرفته است.با توجه به مصرف گسترده گیاهان داروئی و روش های سنتی درمان در ایران و گرایش روز افزون جامعه علمی ایران به پژوهش در زمینه گیاهان داروئی،اشنایی با پیشینه تاریخی و فرهنگی پزشکی سنتی ایران و معرفی ان اهمیت ملی و بین المللی دارد.در این پژوهش سعی شده به این مهم پرداخته شود. روش: افزایش مصرف و توجه مردم جهان به داروهای گیاهی به دلیل عوامل متعدد از جمله تغییر در نوع مصرف و عرضه،افزایش مراکز فروش فروش،ایجاد رقابت کارخانه ای و تشویق پزشکان به ترویج داروهای گیاهی می باشد.به نظر میرسد در این برهه ارئه تکنیک ها و راهکارهای صحیح برای ایجاد رقابت جهانی با توجه به توان موجود کشور بسیار مهم و کاربردی است.در این راستا باید عوامل مورد نیاز برای ایجاد تغییرات مثبت شناسایی شود تا علاوه بر افزایش درصد تمایل مردم به درمان کم خطر با داروهای گیاهی با افزایش گردش مالی حول این محور ،کمی ها وکاستیها متعدد این سیستم برطرف شده،جایگاه واقعی طب سنتی و داروهای گیاهی در کشور نمایان شود. یافته ها:اطلاعات ملی و به روز در زمینه میزان استفاده از طب مکمل و جایگزین از اهمیت بالایی در تصمیمات اینده سیستم های درمانی سلامتی برخوردار هستند.همچنین این اطلاعات می تواند در اولویت بندی تحقیقات در زمینه ایمنی و موثر بودن درمان های طب مکمل و جایگزین کمک کننده باشند. نتیجه:اگر چه تلاش های ارزشمندی در زمینه معرفی تاریخچه پزشکی سنتی ایران،دانشمندان ایرانی و گیاهان داروئی ایران انجام گرفته است.اما به نظر میرسد این موضوعات چنان که باید و شاید مورد توجه جدی قرار نگرفته اند.به طور حتم آمارگیری در زمینه استفاده از طب مکمل و جایگزین،بررسی علل استفاده از ان و میزان مفید بودن ان می تواند درتصمیم گیری آتی نظام سلامت موثر باشد.

کلیدواژه ها

طب مکمل و جایگزین، داروهای گیاهی، طب سنتی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.