مروری بر روش تهیه، ساختارشیمیایی، ویژگی ها، مشتقات و کاربردها کیتین و کیتوزان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: IRCCE05_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرآسا باکوئی

دانشجوی مهندسی صنایع غذائی کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا فرهمندفر

استادیار، گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

کیتین و کیتوزان زیست پلیمرهای با ویژگیهای منحصر به فرد شیمیایی و مکانیکی بوده، زیست تخریبپذیر و سازگار با سلول های زیستی هستند. این پلیمرها توانائی ساختاری بسیار زیاد برای تغییر و اصلاح شیمیایی دارند. آنها در ساختار خود شمار زیادی گروههای جانبی آمینی واکنشپذیر دارند که این امکان را به آنها میدهد تا در واکنشهای مختلف شرکت کرده و مشتقات متنوع تجاری و صنعتی با ویژگیهای زیستی بی نظیر در زمینه های گوناگون را تولید کنند. کیتین و کیتوزان بطور قابل توجهی پرکاربرد بوده و جزو مواد زیستی امیدبخش در زمینه های کشاورزی ، صنایع غذایی ، پزشکی و دارو هستند. برای نمونه، در مهندسی بافت و صنایع دارویی از جمله انتقال و رهایش دارو و درمان سرطان، در کشاورزی و تهیه مواد غذایی، ساخت لوازم آرایشی، مهندسی آب، پدیده تراوش و ... استفاده می شوند. کیتوزان، مشتق اسیل زدا شده کیتین بوده که پلیمری مفید و زیست فعال شگفت انگیز است. امروزه پژوهشهای گسترده ای در مورد ساختار، خواص و کاربردهای کیتوزان در صنایع مختلف و در زمینه های کشاورزی، مهندسی بافت، داروسازی و پزشکی صورت گرفته است. با عنایت به اهمیت موضوع و گستردگی کاربرد این دو ماده، این پژوهش در پی آن است تا جنبه های مهمی از یافته های دانشمندان در مورد کیتین و کیتوزان و مشتقات آن ها را با مرور منابع و مقالات علمی گردآوری و ارائه نماید. امید است ×بستری برای آشنائی دانش پژوهان و رهیافتی جهت تحقیقات پژوهشگران گردد.

کلیدواژه ها

کیتین، کیتوزان، استیل زدائی، مهندسی بافت ، کامپوزیت ، هیدروژل ، غشاء تراوا ، تراوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.