مطالعه ی عوامل تاثیرگذار بر تولید سلولز باکتریایی از شیره ی خرما با استفاده از گلوکونواستوباکتر زایلینوس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: IRCCE05_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی علی قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی دانشگاه شهید باهنر کرمان

فیروزه دانافر

استادیار بخش مهندسی شیمی- دانشکده فنی- دانشگاه شهید باهنر کرمان

فرشته بختیاری

دانشیار بخش مهندسی شیمی- دانشکده فنی- دانشگاه شهید باهنر کرمان

مازیار جاجرمی

استادیار بخش باکتری شناسی- دانشکده دامپزشکی- دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

تولید سلولز باکتریایی به عنوان یک محصول خالص با قابلیت استفاده در صنایع پزشکی و الکترونیک، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از آنجا که pH اولیه محیط کشت عامل مهمی در تولید سلولز باکتریایی است، تولید این ماده در محیط کشت هسترین-شرام در pH های اولیه 4 تا 9 (با تغییر یک واحدی) مورد بررسی قرار گرفت. حداکثر تولید سلولز در pH های اولیه 7 و 8 به ترتیب با درصد بازده تولید 5/8 و 83/14 در روز دوازدهم بدست آمد. میزان تولید از روز دوازدهم به بعد تغییرات زیادی نشان نداد. اسیدی شدن محیطهای کشت، علت عدم تغییر در سطح تولید حدس زده شد. به منظور بررسی این احتمال در روز دوازدهم ، 5 میلیلیتر سدیمهیدروکسید به محیط کشت هسترین-شرام با pH های اولیه 7 اضافه شد که در نتیجه تولید از1 . − 09/0±07/2 در روز دوازدهم به 1 . 08/0±30/4 در روز شانزدهم افزایش یافت. از طرفی به منظور کاهش هزینه تولید سلولز باکتریایی، با استفاده از شیره خرما به عنوان ضایعات کشاورزی، محیط کشت هسترین- شرام به با استفاده از شیره خرما شیوه اصلاح شد. در این محیط کشت اصلاح شده شیره خرما جایگزین گلوکز شد. که حداکثر درصد بازده تولید برای این محیط کشت در روز دوازدهم برابر17/25 بدست آمد. در نهایت سلولز تولید شده در محیط کشت اصلاح شده توسط آنالیزهای طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، پراش اشعه ایکس، تعیین اندازه ذرات با پراکندگی دینامیکی نور تعیین مشخصه شد.

کلیدواژه ها

شیره ی خرما، هسترین-شرام، سلولز باکتریایی، pH، محیط کشت، گلوکواناستوباکتر زایلینوس، هزینه ی تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.