تاثیر شرایط محیطی بر کیفیت عسل و اهمیت بسته بندی مناسب بر ماندگاری مواد غذایی و دارویی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 928

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BEEPC01_019

تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1398

چکیده مقاله:

بیان مسئله و هدف پژوهش: با توجه به وجود ترکیبات متنوع در عسل از جمله کربو هیدرات و اسید امینه و املاح و ویتامین و آب درعسل در صورت نگهداری و ذخیره در شرایط مناسب می توان ماندگاری عسل را افزایش داد. اما توجه به این نکته ضروری به نظر می رسد که عسل های حاصله از گیاهان مختلف دارای خواص متفاوت با توجه به نوع گل را دارند و با علم به اینکه گیاه اکیناسه دارای خاصیت ضد التهابی است در صورت استفاده از عسل حاصله از این نوع گیاه جهت ترمیم پوست استفاده شود نتایج بهتری جهت رفع این مشکل حاصل می گردد. عسل به دلیل اینکه جاذب الرطوبه، زخم را خشک نگه داشته و مانع رشد باکتری ها شده و همچنین به دلیل داشتن پراکسید هیدروژن خاصیت ضد باکتریایی قوی دارد عسل به عنوان معجزه ای شفا بخش و در دسترس و بدون عارضه می تواند پانسمانی ایده ال جهت درمان سوختگی ها باشد. روش و چگونگی انجام پژوهش: در یک تحقیق جهت بررسی شرایط محیطی بر روی یک نمونه عسل تک گله را در سه شرایط متعارف نگهداری شامل 1 دمای 4درجه 2 دمای 20 - 37 3 دمای انبار 15 - 22 در انتهای سال خصوصیات کنترل کیفی سه نمونه بررسی و میزان hmf و اسیدیته رنگ دیاستاز و pH بررسی گردید. یافته ها و نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد مقدار اسیدیته کل 40 و نیز افزایش می یابد که نشان از تجزیه فروکتوز در نمونه ها است در میزان رطوبت و pH با توجه به بسته بندی و غیر قابل نفوذ بودن عسل حاصل نشد و در شمارش میکروبی تغییر معنی داری در نمونه ها دیده نشد. در صورت بسته بندی مناسب نتایج تقریبا مشابهی را در شرایط مختلف می توان دست یافت و در صورت عدم بسته بندی بسیاری از فاکتورها از جمله رطوبت اسیدیته دچار تغییرات قابل توجه ی می گردد و از کیفیت عسل و خواص تغذیه ای و دارویی آن کاسته خواهد شد.

نویسندگان

امیر رضا حمیدیان شیرازی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد بیضا، دانشگاه آزاد اسلامی، بیضا، ایران

مریم حمیدیان شیرازی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

علی داد بوستانی

بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران