تشخیص و مکان یابی خطا در سامانه توزیع شناورهای دریایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مهندسی شناورهای تندرو، دوره: 16، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTSA-16-51_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجاهد ارمی

دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام)، دانشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات

رضا حق مرام

دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام)، دانشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات

محمدرضا سوری

مدرس دانشگاه دریایی امام خامنه ای(مدظله العالی)، دانشکده علوم و فنون شناوری حضرت جوادالائمه(علیه السلام)،

چکیده

در سال های ابتدایی ساخت شناورها، مهم ترین موضوع الکتریکی در شناورها، تنها مسالهی استفاده از برق برای روشنایی بود. با رشد روزافزون فناوری در ساخت شناورها و با توجه به دستگاه های الکتریکی دریایی که به تازگی به صورت تجاری و صنعتی مطرح شده اند، وجود یک سامانه توزیع دریایی مجهز و قابل اطمینان امری اجتنابناپذیر است. سامانه توزیع سهفاز سهسیم با نول زمیننشده (نول ایزوله)، به لحاظ کم بودن جریان خطای زمین و در نتیجه، پایداری کارکرد دستگاه های حیاتی نظیر سکان، سامانه های ارتباطی، رادار و . . . بهترین انتخاب برای تغذیهی الکتریکی شناورها است. اما با انتخاب این نوع از سامانه توزیع، در کنار مزیت ذکرشده، دارای عیب هایی نیز هست. یکی از عیب های این سامانه این است که در صورت عدم تشخیص خطای تک فاز به زمین و بروز خطای فاز به زمین دوم، خطای اتصال کوتاه رخ میدهد و باعث عملکرد رله های حفاظتی و قطع تغذیهی بارهای حیاتی و در نتیجه غیر عملیاتی شدن شناور می شود. پس باید قبل از بروز خطای زمین دوم، خطای اول شناسایی و رفع گردد. در این مقاله، یک روش ترکیبی با استفاده از تبدیل موجک برای تشخیص فاز خطا و ویژگی های جریان توالی صفر برای تشخیص فیدر خطا و بخش خطا استفاده شده است.

کلیدواژه ها

خطای تک فاز, تبدیل موجک, جریان توالی صفر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.