روش های تبلیغ دین اسلام و جلوگیری از تبلیغ ضد دینی در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی میان رشته ای Pure Life، دوره: 5، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_PLIFE-5-14_002
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Ali Ahang

Assistant Professor / University of Science and Education Quran

Seyyede Farnaz Ettehad

Master of Translation English and Graduate Student / Bojnourd Quranic Sciences College

چکیده

عصر حاضر مواجه با بسیاری از رسانه­ های جمعی و البته فضاهای مجازی با تنوع و قابلیت ­های گوناگون است. ارتباط گرفتن در دهکده جهانی اکنون و تبادل نظر و در کنار آن ارائه فرهنگ­ ها و تبلیغات غلط و غرض ­ورزانه درباره جناح، گروه، اشخاص و به­ طور خاص دین، بسیار رایج و قابل دسترس است. آن­چه که همیشه مورد هجمه و آسیب بوده است، فرهنگ و متن اصلی دین و باورهای الهی است که در فضای مجازی نیز دستخوش آسیب و تبلیغات ضد دین شده است. عرفان­ های نوظهور، پدیده داعشیسم و بسیاری از شبکه ­ها و گروه­ های شبه­دین با تغییر ظاهر و پوسته دین آن را به ­صورتی دیگر به جهانیان- مخصوصا- جوانان نشان داده­اند، و در این میان هجمه و آسیبی که به دین اسلام وارد می­ کنند، قابل توجه است؛ در چنین وضعیتی، فضای مجازی باید بتواند با راه­اندازی شبکه ­ها، گروه­ ها و لینک­ های صحیح ترویج فرهنگ اسلام و ارائه صحیح از تفاسیر و منابع قرآنی، چهره واقعی دین مبین را نشان داده و همزمان با تبلیغات ضد دینی مبارزه کند. پژوهش حاضر تلاش نموده است ابتدا با بیان آسیب­ های وارده به فرهنگ و باور مذهبی از طریق شبکه ­های اجتماعی و خطرات آن برای نسل جوان، روش برخورد با چنین فضاهایی را تبیین نموده و سپس با ارائه راهکارهای مناسب، تبلیغ صحیح دین در این فضاها را ارائه و روش صحیح استفاده از این فضا در راستای فرهنگ دینی را به جوانان آموزش دهد.

کلیدواژه ها

دین اسلام, روش های تبلیغ, تبلیغ ضد دینی, فضای مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.