مقاله قیر در راهسازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران،محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF06_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم کرمیانی ظفرآبادی

کارشناسی ارشد عمران سازه

چکیده

قیرهای مصرفی در راه سازی عمدتا دو نوع است . اگر از معدن به دست آید قیر طبیعی یا معدنی و هرگاه از پالایش نفت خام حاصل شود قیر نفتی نام دارد . در راه سازی باید از قیرهای نفتی استفاده شود، چنانچه مصرف قیر معدنی در پروژه ای مورد نظر باشد، نسبتاختلاط قیر نفتی با قیر معدنی باید در مشخصات فنی خصوصی قید شود. وقتی که مواد فرار نفت خام موجود در اعماق زمین، به مرور زمان و در برابر عوامل جوی تبخیر شود، ماده سیاهی از آن بر جای می ماند که قیر طبیعی نام دارد . قیرهای طبیعی شامل قیرسنگ ها و قیرهای دریاچه ای می باشد. قیرهای حاصل از پالایش نفت خام قیرهای نفتی نامیده می شوند که با توجه به نوع و شرایط مصرف آن در راه سازی و سایر مصارف صنعتی، قیرهای خالص، قیرهای دمیده وقیرهای محلول و ... نامگذاری می شوند. از مخلوط کردن قیر و آب با یک ماده قیر آبه ساز، قیر آبه به دست می آید . در این مخلوط قیر با ابعاد از یک تا 10 میکرون، در آب شناور است . آب، فاز پیوسته و قیر ناپیوسته اینمخلوط را تشکیل می دهد . قیر آبه سازها موجب ایجاد بار الکتریکی مثبت یا منفی (همنام) در سطح دانه های قیر می شوند .نیروی دافعه ناشی از این بار مانع به هم پیوستن ذرات قیر در قیر آبه می شود. از قیرآبه ها برای تهیه انواع مخلوط های آسفالت سرد کارخانه ای و یا مخلوط در محل، آسفالت سطحی، اندودهای قیری، درزگیری و لکه گیری رویه های آسفالتی، تثبیت خاک و ماسه و غبارنشانی می توان استفاده کرد . برای مصرف قیر آبه ها معمولا نیازی به حرارت دادن آن ها نیست لذا از نظر اقتصادی و ایمنی بر انواع دیگر قیرها برتری دارند .اختلاط قیر آبه ها با زیرسازی و روسازی راه سنگ دانه های مرطوب و یا پخش قیر به روی بستر مرطوب شنی و یا آسفالتی راه در عملکرد قیرآبه ها تاثیر منفی ندارد. امروزه علاوه بر قیر و مصالح سنگی تشکیل دهنده مخلوط های آسفالتی از مواد دیگری به نام افزودنی ها و یا اصلاح کننده های قیر استفاده می شود . این ترکیبات که طیف وسیعی از مواد معدنی، آلی، طبیعی و صنعتی را در بر می گیرد به منظور اصلاح وب هبود برخی از خواص قیر و در نتیجه مخلوط های آسفالتی به مانند جلوگیری از عریان شدن سنگ دانه های مخلوط های آسفالتی، جلوگیری از ایجاد ترک های حرارتی و انقباضی، کاهش پدیده های تغییر شکل و قیرزدگی رویه های آسفالتی، جلوگیری از رو آمدن ترک های آسفالتی، کاهش پدیده سخت شدن و کهنه شدن قیر و افزایش تاب خستگی آسفالت کاربرد دارند .قیر اهداف هدف از مطالعه این فصل آشنایی با مطالب زیر می باشد: 1) انواع قیر 2) چگونگی تولید قیرآبه ها

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.