بررسی ارزش تغذیه ای کنجاله گوار بر پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF04_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلی عبدعلی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران

احمد طاطار

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران

چکیده

امروزه گوشت طیور یکی از منابع مهم و غنی پروتئینی محسوب میشود، با ازدیاد روز افزون جمعیت تقاضا برای این ماده با ارزش نیز افزایش یافته است، در این میان انواع گوشت قرمز و سفید از منابع مهم پروتئینی در تغذیه انسان به شمار میآیند. با توجه به شیوع انواع بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت در جوامع امروز که به دنبال مصرف بی رویه ی غذاهای ناسالم از جمله گوشت قرمز رخ می دهد تمایل مصرف کنندگان به گوشت سفید در حال افزایش است. گوشت پرندگان از میان انواع گوشت سفید به دلیل مقبولیت و دسترسی آسانتر به میزان بیشتری مورد توجه قرار گرفته است. در صنعت پرورش طیور بخش اعظم هزینه خوراک مربوط به پروتئین جیره می باشد که در جیره های تجاری، غالبا0 از کنجاله سویا تامین میگردد که به دلیل قیمت بالا و محدود بودن سطح زیر کشت آن مطالعات متعددی جهت استفاده از سایر کنجاله های گیاهی در تغذیه جوجه های گوشتی انجام شده است. کنجاله گوار حاصل جدا سازی قسمتهای پروتئینی دانه گوار در پرو سه فرآوری دانه به منظور ا ستخراج صمغ آن میبا شد. این منبع پروتئینی برای دام و طیور با ارزش میباشد. با توجه به اینکه صمغ گوار اثر محافظت کننده در برابر باکتری های بیماریزا دارد و همچنین ساپونین موجود در گوار نیز باعث کاهش تکثیر باکتریهای بیماریزا و بهبود اسهال میگردد. این فرایند ممکن است خاصیت پری بیوتیکی نیز به دنبال داشته باشد و از آنجاییکه صنعت پرورش طیور، برای افزایش مقاومت طیور در برابر بیماریها و تولید محصولات سالم، به دنبال یک راهکار مناسب دیگری به غیر از استفاده از آنتی بیوتیکها میباشد بنابراین استفاده از کنجاله گوار، ممکن است که در زمینه تقویت سیستم ایمنی جوابگو باشد.

کلیدواژه ها

پاسخ ایمنی، کنجاله گوار، جوجه های گوشتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.