بررسی تاثیر بازدارندگی اکتینوباکتری ها علیه بیماری پوسیدگی بعد از برداشت بادمجان بر اثرPythium aphanidermatum

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF04_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده ولی خواه

فارغ التحصیل رشته کشاورزی گرایش بیماری شناسی گیاهی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه شهید باهنر،کرمان

غلامحسین شهیدی بنجار

استاد تمام گروه بیماری شناسی گیاهی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه شهید باهنر،کرمان

چکیده

ااومیست Pythium aphanidermatum )Fitzp( Edson یک بیمارگر گیاهی خاکزی با دامنه میزبانی وسیع میباشد که هیچ یک از راهکارهای مرسوم در کنترل آن به اندازه کافی نتیجه بخش نمی باشند. در این میان کنترل بیولوژیک یک گزینه امید بخش به نظر میرسد و از طرفی اکتینومیستها یکی از عوامل با ارزش در کنترل بیولوژیک هستند. به همین دلیل از بین تعدادی از اکتینومیست های خاکزی جدا شده از شهرستان کرمان، دو جدایه V11، V21 که فعالیت ضد ااومیستی موثری علیه بیمارگر مذکور داشتند، انتخاب شدند. جهت درک بهتری از مکانیسم کنترل صورت گرفته توسط این جدایه ها، زیست آزمونهای متعددی از جمله آزمونهای آنزیمی، آزمون تولید مواد فرار و تعداد دیگری آزمون انجام پذیرفت و نتایج حاکی از کنترل خسارات ااومیست در صفات مورد نظر توسط این جدایه ها بود. امید برآن است که جدایه های منتخب این آزمون توسط محققان دیگر مورد پایش قرار گرفته و با توجه به پتانسیل مناسب آنها تا مراحل تجاری سازی و یا استفاده از ژنهای مناسب جهت تولید گیاهان تراریخت مقاوم به بیمارگر، پیش بروند. با توجه به بررسیهای انجام شده این اولین گزارش از کنترل بیولوژیک اکتینومیست در جهت مهار بیمارگر Py . aphanidermatum عامل بیماری مرگ گیاهچه بادمجان در ایران است.

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیک، اکتینومیست، بادمجان، Pythium aphanidermatum

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.