ارزیابی گیاه پالایی نی (Phragmites australis) در جذب فلز کادمیوم در حاشیه رودخانه تجن، استان مازندران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF04_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیوشا شفائی

کارشناسی ارشد گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

لیدا شجاعی کاوان

استادیار گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

مریم شاپوری

استادیار گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران

چکیده

گیاهان آبزی صافی های زیستی غیر قابل جایگزینی هستند که میتوانند مقادیر زیادی از فلزات سنگین را در خود ذخیره کنند. تحمل بالای این گونه ها به آلاینده ها، آنها را برای پالایش آلودگیها مناسب میسازد . در پژوهش حاضر به منظور بررسی وضعیت آلودگی رودخانه تجن و تاثیر گیاهان آبزی غالب برمنطقه، غلظت فلزات سنگین کادمیوم در گیاه آبزی Phragmites australis مورد مطالعه قرار گرفت. گیاه پالایی یکی از مهمترین روش های زیستی پایدار جهت مقابله با اثرات روز افزون آلاینده ها می باشند. در مطالعه حاضر قابلیت گیاه پالایی یک گیاه آبزی )نی( جهت پالایش فلز کادمیوم ارزیابی گردید. مطابق نتایج گیاه نی مقادیر زیادی از فلز سنگین مذکوررا طبق غلظت های اندازه گیری شده مورد تجمع زیستی قرار می دهد غلظت فلز کادمیوم 5 / 5 میلیگرم بر کیلوگرم می باشند. کارایی گیاه پالایی ازطریق اندازه گیری غلظت زیستی و انتقال زیستی مورد ارزیابی قرار میگیرد . مطابق نتایج گیاه نی قابلیت بالایی در جذب فلز مذکور از خود بروز داده است. با توجه به داده ها ، نتایج نشان می دهد که گیاه نی می تواند به عنوان یک گونه ارزشمند جهت اهداف گیاه پالایی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، فلزکادمیوم، نی، رودخانه تجن، تجمع زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.