مروری بر گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویر احمد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF04_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید سیاره

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مرتعداری دانشگاه تهران

محسن اسدالهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته همزیستی با بیابان دانشگاه تهران

چکیده

استفاده از گیاهان دارویی به منظور درمان با تاریخ زندگی انسان همزمان بوده است . کشور ایران ازلحاظ آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی و تنوع گیاهی فراوان و زمینه رشد گیاهان دارویی، یکی از بهترین مناطق جهان جهت تولید گیاهان دارویی محسوب میشود . هدف از این مطالعه معرفی گونه های دارویی استان کهگیلویه و بویر احمد و شناخت قابلیتهای موجود در زمینه گیاهان دارویی استان بهمنظور دقت و توجه در امر برنامه ریزیهای اجرایی و اولویتهای تحقیقاتی میباشد. استان کهگیلویه و بویراحمد از پوشش گیاهی متنوعی برخوردار است. سطح کل جنگلها و مراتع استان بالغبر 1400000 هکتار برآورد میگردد که حدود 1/3 گیاهان دارویی کشور در این جنگلها و مراتع رویش مینماید. این تحقیق خلاصهای است از نتایج تحقیقات گیاهان دارویی استان که طی آن با جمع آوری آمار و اطلاعات از منابع کتابخانهای گیاهان دارویی، نمونه های مهم آن جمعآوری و ارائه میگردد. نتایج حاصله نشان میدهد که مهمترین گیاهان دارویی استان عبارتاند از: آویشن، شیرین بیان، خاکشیر، مریم نخودی، پونه، مریم گلی، درمنه، بومادران و علف چای که درمجموع حدود 25 درصد از گیاهان استان کهگیلویه و بویر احمد را تشکیل میدهند.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی، مراتع، استان کهگیلویه و بویر احمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.