بررسی تاثیر تورم بر سهم واقعی بخشهای مختلف اقتصادی ایران با تاکید بر بخش کشاورزی: رهیافت پنل دیتای پویا
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AHCONF04_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 593
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
به منظور کاهش آسیبپذیری اهداف توسعه اقتصادی، گسترش تجارت غیر نفتی (محصولات کشاورزی، صنعتی و خدمات) و شناسایی و کنترل آثار تورم بر اقتصاد کشور امری ضروری است. کنترل تورم و بررسی تاثیر آن بر بخشهای اقتصادی از ضرورتهای اقتصاد بهشمار آمده و مستلزم درک صحیح مفهوم تورم و عاملهای اثرگذار بر آن است. مدلهایی که برای بررسی اثرات تورم برآورد میگردند هزینه اصلی تورم را این مسئله میدانند که در نتیجه آن تخصیص منابع دچار مشکل میگردد. به عنوان مثال تورم ممکن است به افزایش تغییرات قیمتهای نسبی منجر گردد که این افزایش تغییرات قیمت باعث تخصیص بد منابع میشود. این ادعا پرسشی تجربی را مطرح میکند که آیا تورم ترکیب تولیدات واقعی اقتصاد را تغییر میدهد مقاله حاضر این پرسش تجربی را با استفاده از مدل پنل دیتای پویا برای بخشهای مختلف اقتصادی ایران با استفاده از اطلاعات سال 1370-96 مورد آزمون قرار داده است. نتایج نشان میدهد که در بلندمدت، تورم ترکیب سهم واقعی بخشهای مختلف اقتصادی ایران را تغییر داده است. بطوریکه در طی دوره مورد بررسی تورم بر بخش کشاورزی و نفت تاثیر معناداری نداشته، ولی تاثیر آن بر سهم بخش خدمات مثبت بوده و سهم این بخش را افزایش داده است. تورم همچنین تاثیر منفی بر سهم بخش صنعت و معدن داشته و باعث کاهش سهم این بخش شده است.کلیدواژه ها
تورم، کشاورزی، قیمتهای نسبی، تخصیص منابع، پنل دیتای پویامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.