مقایسه عملکرد خودروی هیبرید الکتریکی موازی و خودروی هیبرید الکتریکی سری از نظر مصرف سوخت و تولید آلاینده ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی قوای محرکه نوین (با محوریت خودروهای برقی)
  • کد COI اختصاصی: MPTCONF01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حسن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی خودرو، طراحی سیستمهای دینامیکی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

سلمان ابراهیمی نژاد

استادیار، دانشکده مهندسی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

از منابع آلاینده متحرک، خودروها مهمترین عوامل آلودگی هوا و دارای بزرگترین سهم در مصرف سوخت میباشند. مهمترین اقدام جهت کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت، بکارگیری خودروهای هیبرید الکتریکی و الکتریکی به جای خودروهای احتراقی مرسوم میباشد. خودروهای تمام الکتریکی با دید مسئله از چاه تا چرخ، در صورتی مقرون به صرفه هستند که منابع تولید الکتریسیته انرژی های تجدید پذیر باشند. خودروهای هیبرید الکتریکی از موتور احتراقی بهینه تر از موتورهای احتراقی خودروهای مرسوم و حتی نیروگاه های فسیلی و هسته ای استفاده میکنند و قسمتی از نیروی محرکه موتور الکتریکی توسط ترمز بازیاب و موتور احتراقی در نقطه ی بهینه تولید میشود لذا بازده خودرو هیبرید الکتریکی از خودروی تمام الکتریکی بیشتر است. در این مقاله با تحلیل بازه ای حرکت خودروی هیبرید الکتریکی سری و موازی با اجزای مشابه طی چرخه های های رانندگی NEDC و INRETS، میزان مصرف، اتلاف و تولید انرژی اجزای خودرو و بازده آنها و همچنین میزان تولید آلاینده ها به تفکیک مشخص و عملکرد این خودرو ها طی این چرخه ها با چرخه رانندگی جهانی جدید WLTP مقایسه و اعتبار سنجی خواهد شد. نتایج این تحلیل نشان میدهد در بازه های مسافتی و زمانی بلند و شرایط رانندگی متنوع مطابق چرخه INRETS مصرف سوخت و تولید آلاینده های خودروی هیبرید الکتریکی سری به مراتب بهتر از خودروی هیبرید الکتریکی موازی است ولی طی چرخه NEDC در مسافت کوتاه تر و شرایط ساده تر همانند چرخه WLTP مصرف سوخت موازی بهتر از سری میباشد.

کلیدواژه ها

تولید آلاینده، مصرف سوخت، تحلیل بازه ای، چرخه رانندگی، هیبرید الکتریکی سری و موازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.