برنامهریزی هماهنگ خودروهای برقی خودران با در نظر گفتن ترافیک شهری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی قوای محرکه نوین (با محوریت خودروهای برقی)
  • کد COI اختصاصی: MPTCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان کوهی زاده دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد - مهندسی برق قدرت، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

سیدیاسر درخشنده

دانشیار، مهندسی برق قدرت، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

زهرا مبینی

استادیار، مهندسی برق مخابرات، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

محمدعلی محمدی

استادیار، مهندسی برق مخابرات، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

چکیده

استفاده از خودروهای برقی جایگزینی مناسب برای خودروهای درون سوز یکی از راهکارهایی است که در بخش حمل ونقل به منظور کاهش مصرف انرژی ارائهشده است. خودروهای برقی میتوانند انرژی الکتریکی را از شبکه دریافت کرده، در باتری خود ذخیره نموده و آن را به انرژی مکانیکی تبدیل نمایند. با به کارگیری مبدل های دوطرفه در خودروهای برقی میتوان قابلیت انتقال انرژی از باتری خودروها به سمت شبکه را نیز در این خودروها ایجاد نمود. بدین ترتیب مفهوم جدیدی تحت عنوان خودرو به شبکه پدید می آید. این خودروها با داشتن قابلیت ذخیره سازی انرژی الکتریکی علاوه برافزایش راندمان تبدیل انرژی میتوانند اثرات مفیدی برای سیستم قدرت داشته باشند. در این پژوهش برنامه ریزی هماهنگ خودروهای برقی خودران به منظور کمینه سازی جریان ترافیک خودروها در یک منطقه ی مسکونی و مسیریابی بهینه برای رسیدن به پارکینگ موردنظر انجام شده است، با عنایت به اینکه مدتزمان ماندگاری هر خودرو در پارکینگ بیشینه شود؛ بنابراین کل زمانهای طی شده برای رسیدن به پارکینگ و مقصد هر خودرو به عنوان تابع هدف مسئله در نظر گرفته میشود. همچنین قیود مربوط به خودروهای برقی و پارکینگ آنها، قیود ترافیکی وفلوی ترافیک هر مسیر، مسیریابی، قید پیوستگی مسیر و قیود مبدا و مقصد هر خودرو به عنوان قیود مسئله مفروض است. درنهایت مدل مسئله مذکور بر روی یک منطقه مسکونی شهری اعمال میشود و نتایج حاصله مورد ارزیابی قرار میگیرد. شایانذکر است که برای حل مسئله از نرم افزار GAMS استفاده شده است.

کلیدواژه ها

خودروهای برقی خودران، برنامه ریزی هماهنگ خودروهای برقی خودران، فلوی ترافیک، پیوستگی مسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.