بررسی تغییرات طول شمع و دامنه بارگذاری بر روی رفتار پی های عمیق در خاک های روانگرا
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
- کد COI اختصاصی: GEOTEC03_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 531
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران، گرایش مکانیک خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
دکتری عمران، ژئوتکنیک، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
روانگرایی یک عملکرد فیزیکی می باشد که در طول برخی زلزله ها برای خاک های ماسه ای سست و اشباع اتفاق می افتد و سبب گسیختگی خاک در اثر کاهش قابل ملاحظه مقاومت برشی خاک می گردد و از طرفی رخداد جابجایی های بزرگ در خاک ، موجب اعمال نیروی زیاد به شمع ها و افزایش قابل ملاحظه در جابجایی سر شمع ها و شکست شمع ها می شود. در این مقاله برای بررسی رفتار شمع منفرد فولادی توخالی در مجاورت خاک های مستعد روانگرایی در طول زلزله، از مدل های عددی ساخته شده در نرم افزار FLAC3D استفاده شده است. متغیرهای مورد بررسی شامل تغییرات طول شمع و دامنه بارگذاری لرزه ای در پاسخ لرزه ای شمع منفرد واقع در خاک روانگرا می باشد. در هریک از موارد فوق تغییرات نیروی برشی و لنگر خمشی وارد بر شمع، جابجایی سرشمع و نیز ضریب روانگرایی خاک مورد بررسی قرار گرفته است. از میان پارامترهای مورد مطالعه، دامنه بارگذاری لرزه ای بیشترین تاثیر را در بروز روانگرایی و به دنبال آن ایجاد نیروها و لنگرهای بیشینه در شمع دارد از سوی دیگر افزایش طول شمع در حالتی که سبب نفوذ شمع در لایه غیرروانگرای زیرین گردد، به علت گیردار شدن انتهای آن، موجب تمرکز نیرو و لنگرهای دینامیکی در ناحیه انتهایی شمع شده و از سوی دیگر این گیرداری سبب کاهش تغییرشکل و پایداری بیشتر شمع در هنگام بروز روانگرایی می گردد.کلیدواژه ها
روانگرایی، زلزله، خرابی شمع، طول شمع فولادی، دامنه بارگذاری لرزه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.